Egypte - 05 december 2019

Egypte: Extremistische buurman valt aan met mes

Shenouda (22), Ishaq (16) en hun moeder Houa zijn zondagavond 17 november aangevallen door een buurman. Ze zaten buiten, toen hij langsliep. “Hij gebood ons naar binnen te gaan, omdat we christenen zijn”, vertelt familielid Nawal. “Houda antwoordde hem dat we dat niet van plan waren. De man werd boos, rende naar zijn huis, kwam terug met een mes en haalde uit.”

Shenouda balanceerde drie dagen lang op het randje van de dood. Houda hield 22 hechtingen over aan de aanval en Ishaq zes.

Het gezin heeft inmiddels aangifte gedaan tegen de buurman, maar wordt daarin tegengewerkt door de politie. “De politie schrijft in het rapport dat de aanval een uit de hand gelopen ruzietje was” aldus halfbroer Salib. “De buurman is wel gearresteerd, maar de officier van justitie staat onze advocaat niet toe om het onderzoek naar de aanval in te zien.”

Gerelateerde nieuwsberichten