Vietnam - 06 februari 2020

Vietnam: Qui krijgt pak slaag

Wat doe je als gezinsleden van jou niet langer willen dat je naar de kerk gaat? Voor die vraag kwam Qui* uit Vietnam te staan. Zij en haar man Trong* bekeerden zich vorig jaar tot het christelijk geloof, nadat ze het evangelie hadden gehoord op hun werk.

Lokale autoriteiten kregen hier lucht van en spraken Trong aan op de bekering van zijn gezin; als Trong en Qui met hun kinderen naar de kerk bleven gaan, zouden ze uit het dorp verbannen worden. Trong vertelde dat dreigement aan de rest van zijn gezin en vroeg hen dringend om niet meer naar de kerk te gaan. De kinderen gingen overstag, maar Qui bleef toch naar de kerk gaan.

Om die reden sloeg Trong haar vorige week vrijdag met een stok in elkaar en zette hij haar uit huis. Gemeenteleden vingen Qui op in de kerk en kreeg daar onderdak. Qui is er slecht aan toe; het kost haar veel moeite om te lopen. Toen haar pastor de autoriteiten opbelde, was hun reactie: “Ze (Qui) verdient het om door haar man geslagen te worden, want ze hangt een westerse godsdienst aan”.

* Schuilnaam

Gerelateerde nieuwsberichten