Pakistan - 25 februari 2020

Asia Bibi wil misschien verhuizen naar Europa

Canada – Asia Bibi is in Frankrijk voor promotie van haar boek ‘Eindelijk Vrij’. Tijdens haar bezoek vertelde ze dat ze Canada wil verruilen voor Europa.

CIP.nl schrijft: “Na een lange en zware periode in de Pakistaanse gevangenis, vluchtte Asia Bibi naar Canada. Na haar vrijspraak was het in haar thuisland niet langer veilig. Bovendien woonde haar gezin daar al. Ze is echter niet van plan om daar te blijven, zo vertelt ze in gesprek met het Franse medium La Croix.

De christin, die het symbool werd van christenvervolging in Pakistan, is namelijk van plan om politiek asiel aan te vragen in Frankrijk. De plaats die ze in Canada kreeg aangeboden was tijdelijk blijkt nu, waardoor het gezin op zoek moet naar een nieuwe verblijfplaats. Bibi stelt dat de Europese Unie wellicht de beste plaats voor hen is om te wonen. Op dit moment is ze in Frankrijk, waar ze het ereburgerschap van Parijs krijgt uitgereikt.”

In het ND staat dat Asia Bibi lichamelijk nog moet herstellen van haar gevangenschap. Ze wil zich gaan inzetten voor de vrijlating van vervolgde christenen in Pakistan.

BEELD: François Thomas / Editions du Rocher

Gerelateerde nieuwsberichten