India - 25 februari 2020

Indiase kinderwerkers vrijgesproken van ontvoering

India – Acht Indiase christenen zijn vrijgesproken van ontvoering en gedwongen bekeringen van zestig kinderen. De zaak werd op 18 februari door de rechtbank in Ratlam in de staat Madhya Pradesh afgehandeld.

Tweeëneenhalf jaar na hun arrestatie heeft een Indiase rechtbank de acht christenen vrijgesproken van het ontvoeren en (gedwongen) bekeren van zestig kinderen, rapporteert de katholieke nieuwssite UCAN.

Twee mannen en zes vrouwen werden op 21 mei 2017 gearresteerd, terwijl ze met de kinderen onderweg waren naar een vakantiebijbelkamp nabij de stad Nagpur. De ouders van de kinderen hadden daar toestemming voor gegeven. Toch werden de groepsleiders aangehouden en aangeklaagd onder de Madhya Pradesh Freedom of Religion Act.
Deze wet, bekend als een ‘anti-bekeringswet’, stelt dat een persoon toestemming van de plaatselijke overheid nodig heeft om van religie te veranderen. Madhya Pradesh, een staat midden in India, is een van de acht Indiase staten die zo’n wet heeft ingesteld.

“Het recht heeft gezegevierd”, zegt Tehmina Arora, leider van het juridische team van de Alliance Defending Freedom (ADF) in India, die de christenen bijstond. “Maar we moeten niet vergeten wat voor impact deze valse beschuldigingen hebben op families,” vindt Arora. “Niemand verdient het om op zo’n manier doelwit te worden om zijn of haar geloof. De anti-bekeringswetten zijn instrumenten geworden om christenen te mishandelen. De wetten moeten worden herzien, omdat ze de godsdienstvrijheid, die gegarandeerd is in de grondwet, beperken.”

Bron: Open Doors, WWM, UCAN

Gerelateerde nieuwsberichten