India - 15 mei 2020

Christenen in Azië hard getroffen door lockdown

Christenen op het platteland in Azië zijn hard getroffen door de gevolgen van het COVID-19 virus. Veel dagloners zijn door de corona-crisis al hun inkomsten kwijt geraakt. Voor hun dagelijks onderhoud zijn ze aangewezen op de goodwill van kerken.

Open Doors-medewerkers in Azië signaleren regelmatig dat christenen door hun geloof worden achtergesteld bij voedseldistributies. Lokale partners van Open Doors zijn daarom extra alert om getroffen gezinnen bij te staan. Door het wegvallen van inkomsten, zijn ze volledig aangewezen op de kerk voor hun dagelijks onderhoud. Open Doors probeert de getroffen gezinnen bij te staan door het verstrekken van voedselpakketten met eten voor minimaal twee tot vier weken. Al meer dan tweeduizend christelijke gezinnen in Azië zijn in de afgelopen weken geholpen.

Saisha, een christelijke vrouw in een klein dorp in India, ervaart de voedselhulp als een antwoord op gebed. Ze vertelt dat ze door het coronavirus opgesloten zat in haar huis. ‘Ik woon alleen, want al mijn kinderen zijn naar de grote stad getrokken, op zoek naar werk. Ik bad tot de Here God om hulp.’

Ze vertelt dat ze aan de Israëlieten moest denken. ‘Ik bad: God, U heeft de Israeliëten niet alleen gelaten in de wildernis. U voorzag in voedsel en drinkwater tijdens hun tocht door de woestijn. Overdag beschermde U hen tegen de zon, en ’s nachts bewaarde U hen tegen de kou. Ik vroeg de Here God of Hij op dezelfde manier nu ook voor ons kon zorgen.’ Saisha is dankbaar voor de hulp die ze via Open Doors heeft ontvangen.

Gerelateerde nieuwsberichten