India - 25 juni 2020

Partners uit India bemoedigen 26-jarige Ashima na verkrachting

Al acht jaar lang wordt de 26-jarige Ashima* uit India vervolgd om haar geloof. Na haar bekering in 2012 had haar broer haar onmiddellijk uit hun dorp verjaagd. Na jaren in sloppenwijken te hebben gewoond, trok Ashima onlangs in bij een vriendin.

Juist toen ze dacht veilig te zijn, bleek dat nog steeds niet het geval te zijn. Een mannelijk familielid wachtte totdat Ashima alleen was en verkrachtte haar. Lokale partners van Open Doors zochten Ashima op bij haar pastor en zorgden voor medische hulp. “Toen ik voor haar bad, huilde ze”, vertelt een van hen. “Ik voelde me zo machteloos.”
 
Ashima

Dankbaar
Drie dagen later zochten ze haar opnieuw op en zei Ashima: “Ik huilde de eerste dag niet omdat ik zo’n medelijden had met mezelf. Ik dacht eraan dat ik niemand in deze wereld had, maar de Here God stuurde jou. Ik ben dankbaar dat de Here God altijd op me let.” 

* Schuilnaam

Gerelateerde nieuwsberichten