Pakistan – De Pakistaanse Hoge Raad verwierp vandaag een verzoek tot herziening van de vrijspraak van Asia Bibi. Asia Bibi is daarom officieel vrijgesproken.

Advocaat Ghulam Ikram wilde dat zijn verzoek tot herziening door een aantal rechters en islamitische geleerden zou worden gewogen. Maar de Hoge Raad ging hier niet in mee, omdat er geen procesfout kon worden aangetoond.

Christenen in Pakistan zijn heel blij met de uitspraak. “Tien jaar lang hebben we voor Asia gebeden”, zegt een partner van Open Doors. “Nu is het 100 procent zeker dat ze vrijgesproken is. We bedanken iedereen die samen met ons gebeden heeft voor Asia. De moedige uitspraak van de Hoge Raad en haar besluit om bij de vrijspraak te blijven, laat zien dat in Pakistan nog steeds recht wordt gedaan aan christenen. Het heeft lang geduurd, maar dit geeft ons hoop.”

Asia Bibi werd vrijgelaten op 7 november 2018 en is nu officieel vrijgesproken. Het is de vraag hoe radicale moslims zullen reageren. Ook is onduidelijk wat er met Asia Bibi gaat gebeuren. Een kerkleider verwacht dat er onrust gaat volgen. “Er zullen protesten komen, maar we hopen dat die niet zo gewelddadig zullen zijn als in oktober.”