Er heeft vorige week een bloedbad plaatsgevonden onder christenen in het noordwesten van de Centraal-Afrikaanse Republiek. 3R*, een islamitische terreurgroep, had de dorpelingen uitgenodigd voor een schijnbaar vreedzame bijeenkomst, maar opende vervolgens het vuur. Vijftig christenen kwamen om. De regering heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

De woordvoerder van Open Doors Nederland reageert geschokt: “We roepen christenen over heel de wereld op om te bidden voor allen die verliezen hebben geleden in deze aanslag. Bid dat de Here God werkt in hun levens. We roepen de autoriteiten op om de aanslag te onderzoeken en om recht te laten geschieden. Ook sporen we de Verenigde Naties aan om alles te doen wat in hun vermogen ligt om verder geweld te voorkomen.”

Het land was sinds februari 2019 juist in rustiger vaarwater terechtgekomen. Die maand vonden er vredesonderhandelingen plaats tussen de regering en veertien gewapende groeperingen en werd er een akkoord getekend. Ook de groep 3R tekende het akkoord, maar nadat een islamitische herder in de regio werd vermoord, wilden ze vermoedelijk wraak nemen.

*‘3R’ staat voor Return, Reclamation and Reconciliation (terugkeer, terugvordering en verzoening).