Wat doe je als mensen in je omgeving ziek zijn, maar het dichtstbijzijnde ziekenhuis op zes uur lopen van huis ligt? Terwijl Philip ziet hoe verschillende dorpsgenoten overlijden aan diarree en malaria of sterven in het kraambed, vraagt hij de Here God om in te grijpen. “Ik had nooit gedacht dat de Here God zou ingrijpen via mij!”

De 27-jarige Philip is pastor in een klein, verafgelegen dorpje in Bangladesh. Onlangs rondde hij een opleiding tot dokter af. Dankzij deze opleiding -die met steun van Open Doors gegeven wordt- werkt hij nu als dokter voor verschillende dorpjes in zijn omgeving. Dit werk helpt hem om in contact te komen met zijn boeddhistische buren. Voordat hij arts werd, pestten zij hem en andere christenen vanwege hun geloof. “Maar nu worden ze steeds respectvoller naar ons toe,” vertelt Philip. “Ze kopen medicijnen bij me en zijn positief over mijn werk.”

Tijdens zijn werk grijpt Philip elke kans aan om over Jezus Christus te praten. “Ik begin elke behandeling met gebed en vraag mijn patiënten om met me mee te bidden. Ik moedig ze aan om op de Here Jezus te vertrouwen, in plaats van op mij. Door dit werk bouw ik een goede verstandhouding op met allerlei mensen in mijn omgeving. Ik droom ervan dat ook deze boeddhistische mensen op een dag Jezus Christus aanbidden. Ik werk ervoor!”