Ramadan: een oproep tot gebed

De ramadan is begonnen, de islamitische vastenmaand. “Als God de God van moslims is, waarom gebeurt dit dan met mijn familie?” De Syrische Nihad vraagt zich in de gevangenis vertwijfeld af wie God is. Terwijl hij in de cellen naast hem hoort hoe medegevangenen worden gemarteld, krijgt hij middenin de nacht een visioen. “Ik ben de weg, de waarheid en het leven”, hoort hij. Hij weet dat het Jezus zelf is. De start van een grote ommekeer in zijn leven.

Tegenwoordig leidt hij een kerk in Libanon met tientallen jonge Syriërs die net als hij Jezus hebben gevonden. Nihad is een van de vele moslims in het Midden-Oosten die na de grootschalige verwoesting door IS gedesillusioneerd is geraakt over zijn eigen geloof. Velen vonden op wonderbaarlijke manieren de weg naar de kerk. Bid voor miljoenen moslims die Jezus nog niet kennen. Juist in deze vastenmaand.

Inspiratiemail

Wil je ook graag via de e-mail op de hoogte gehouden worden van komende Open Doors-evenementen en nieuws uit de vervolgde kerk? Schrijf je in en ontvang elke maand de inspiratiemail van Open Doors. 

Deel dit

Gerelateerd nieuws

Moslim in gebed in moskee tijdens ramadan 12 maart 2024

Syrische christenen zijn voorzichtig tijdens ramadan

De ramadan is begonnen. Voor christenen die te midden van moslims leven, is het vaak een spannende periode.

Lees meer
Verwoesting in Aleppo na de aardbeving 5 februari 2024

‘Psychisch hebben we nog steeds littekens’ 

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die precies een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. De hulp was een ‘blessing in disguise’, die van de ramp toch ook een zegen maakte. Maar niet voor iedereen.  Hoewel vrijwel alle herstelwerkzaamheden een groot succes waren voor veel christelijke gezinnen in […]

Lees meer
Na de aardbeving herstellen Syriers hun huizen weer 3 februari 2024

‘Niet te geloven hoe mooi ons huis weer is’

Na de rampzalige aardbeving van 6 februari 2023, die een jaar geleden Syrië en Turkije trof, heeft Open Doors duizenden christelijke gezinnen ondersteund. Via een lokale partner kregen deze families financiële steun, tijdelijke huisvesting en noodhulp. Het was een ‘blessing in disguise’ die van de ramp toch een zegen maakte. “We konden niet geloven dat ons huis op een dag weer net zo mooi zou zijn als nu”, zegt Tony […]

Lees meer
Hand in hand

Schrijf je in voor de

Maande­lijkse inspiratie­mail

Bemoedigende getuigenissen

Laatste nieuws

Inspiratie voor jou

Aanmelden inspiratiemail

Aanhef

Scroll naar boven