Vijitha (28) en haar dochter Sarvika (8) overleefden de bomaanslagen in Sri Lanka op Eerste Paasdag. “Een paar minuten vóór de aanslag liet ik mijn dochter achter bij de zondagsschool,” vertelt Vijitha. “Die dag vierde een van de kinderen daar zijn verjaardag. Mijn dochter liep net weg om een snoeppapiertje weg te gooien toen we de ontploffing hoorden. Zij bleef gespaard.”

Vijitha was op haar motorfiets naar de kerk gekomen, maar na de aanslag was daar weinig meer van over. Veldwerkers van Open Doors hebben voor haar en vijf andere christenen een nieuwe motorfiets gekocht. Een paar weken geleden bezochten zij haar opnieuw.
“Bedankt voor de motor,” zei ze. “Nu kan ik mijn dochter weer naar school brengen en beter voor haar zorgen. Mijn man heeft me verlaten en ik leef van mijn vaders pensioen. Ondertussen ben ik op zoek naar een baan. Twee jaar geleden was ik nog hindoe, maar ik werd door de Here God naar de kerk geleid en daar vind ik troost.”

“Sinds de aanslag is mijn dochter erg bang voor onweer. Wanneer ze een hard geluid hoort, schreeuwt ze het uit. Ze is nog steeds erg angstig omdat ze de lichamen van haar overleden vriendjes heeft zien liggen. De afgelopen dagen regende het en als er een donderslag klonk, sloeg mijn dochter haar handen voor de ogen en begon ze te rennen.”