Impressie toespraken Open Doors-dag 2017

Priester Athanasios uit Syrië, Frederick uit Kenia en voorganger Jurjen ten Brinke uit Amsterdam vertelden hun ervaringen en getuigenissen tijdens de Open Doors-dag 2017. U kunt hier hun toespraken terugluisteren.
  

Uitzending EO

Tijdens de Open Doors-dag zijn opnames gemaakt door de Evangelische Omroep. Deze zijn uitgezonden op zondagochtend 19 november tijdens een speciale themakerkdienst ‘Geloof in de toekomst van de kerk’. U kunt de uitzending hier terugkijken.
 

Download en beluister de toespraken

Toespraak priester Athanasios uit Syrië

“Ik riep mensen bij elkaar voor gebedsbijeenkomsten, velen waren bang maar kwamen toch. Op een dag viel er een raket naast de kerk. Ik zag de aanwezigen beven. Een tweede raket viel aan de andere kant van de kerk. De mensen gingen dichter bij elkaar zitten. Ik zei tegen hen: als iemand naar huis wil gaan, ga dan. Een zeventigjarige vrouw: we sterven liever in de kerk dan op straat. Zelf was ik heel bang. Zij dachten dat ik hen zou bemoedigen, maar eerlijk gezegd ben ik juist door hen bemoedigd. De christenen in Syrië zijn sterk. Ze hebben mij geleerd te zwijgen, zodat God kan spreken.”

IMG_2374

IMG_2457

IMG_2514

 
Toespraak Frederick uit Kenia

“We horen over de problemen die onze broers en zussen in allerlei landen moeten doorstaan. Vragen we ons dan af: is er een toekomst voor de kerk? De toekomst van de kerk is schitterend! Zeg ik daarmee dat er geen terroristen meer zullen zijn? Dat is niet wat ik bedoel. In de toekomst zullen we een krachtige kerk hebben. In de komende jaren zullen er in Nederland duizenden mensen bijkomen in de kerk. Alles wat ik heb, geef ik voor Christus. Wat geef jij voor de toekomst van de kerk in Nederland? Vertel het evangelie binnen je gezin en daarna aan je buren. Je hebt misschien niet het voorrecht om naar Noordoost-Kenia te gaan. Maar je kunt wel neerknielen en bidden voor de voorgangers en zendelingen in deze regio. Wie gaat er vandaag spreken namens hen die geen stem hebben? Ben jij bereid Gods vraag te beantwoorden?”

IMG_2733

 
Meer foto’s van de dag:

IMG_2380

IMG_2385

IMG_2391

IMG_2409

IMG_2548

IMG_2633

IMG_2636

IMG_2714

IMG_2909

 
Enkele tweets: