Doneer nu 
 
 

Schrijf en kleur

Als je jarig bent, krijg je een verjaardagskaart. En misschien heeft je klas wel eens een tekening voor je gemaakt toen je ziek was. Een kaartje of een tekening kunnen je opvrolijken. Je hangt ze op of zet ze neer als herinnering. Jij kunt ook iemand opvrolijken met een kaartje!

Vind je het leuk om een kaart of tekening te sturen naar kinderen in een ander land, zoals Irak of Colombia? Niet omdat ze jarig zijn of ziek, maar omdat ze moeilijke dingen meemaken om hun geloof in de Here Jezus. Sommige kinderen kun je geen kaartje sturen, maar je kunt wel voor hen bidden! 
 

Schrijf

Hallo,

Ik kom uit Irak. Ik heet Arun* en ik ben christen.
Geloof jij ook in de Here Jezus? En mag dat zomaar in jouw land?
Waar ik vandaan kom is het niet makkelijk om christen te zijn. Veel mensen in Irak geloven niet in de Here Jezus. Ik mag met hen ook niet over de Bijbel praten. Dat is gevaarlijk.
Vroeger wist ik helemaal niets over de Here Jezus. Ik was geen christen. Nu gelukkig wel. In Irak mag je niet zelf kiezen of je christen wilt zijn. Kun je je dat voorstellen? Weet je wat er gebeurt als ik op school vertel dat ik christen ben geworden? Dan maken ze me misschien wel dood!
Weten jouw vrienden en de kinderen in je klas dat je naar de kerk gaat? Wat vinden ze daarvan? Ik vind het vaak erg moeilijk dat ik niet zomaar over mijn geloof kan praten.

Arun

Wil jij kinderen, zoals Arun, bemoedigen? Stuur hen dan een mooie tekening of een schrijf een kaartje. Kijk in de schrijfadressen voor voorbeeldzinnen in andere talen. Hier vindt je ook de verhalen van kinderen waarnaar je kunt schrijven.

* Arun heet in werkelijkheid anders. Het is voor hem te gevaarlijk om zijn echte naam en foto te gebruiken.
 

Kleur

Maak een mooie tekening of kleurplaat en stuur die op naar Open Doors. Dan sturen wij die door naar een kind dat woont in een land waar christenen worden vervolgd. Stuur je kleurplaat of tekening naar:

Open Doors Kinderwerk
Postbus 47
3850 AA Ermelo
Kleurplaten  

Kleurplaat