Open Doors Magazine

 

Christenen bezochten op Palmzondag (april 2017) de stad Qaraqosh. Het was voor het eerst dat ze terugkeerden na de bevrijding van Islamitische Staat in oktober 2016. Blije, emotionele gezichten vulden de straten. “Ik ben optimistisch, heel optimistisch”, zegt aartsbisschop Yohanna Petros Mouche. “In april waren er nog maar drie christelijke families terugverhuisd.

 

Inmiddels zijn meer dan 1.500 gezinnen terug in Qaraqosh.” Ondanks dat het vertrouwen tussen religieuze groepen is beschadigd, gebeuren er ook bijzondere dingen. “Onlangs vertelde een islamitische zakenman dat hij de wederopbouw van een kerk wil financieren. Deze man wil in vrede samenleven. Ik vertrouw op God dat er betere tijden komen.”

Margaret uit Kenia

Margaret uit Kenia

Ze overleefde een aanval van al-Shabaab en blikt terug op de gebeurtenis. Lees haar verhaal

Open Doors-dag

Open Doors-dag

Op 4 november 2017 in de Jaarbeurs Utrecht. Thema: Geloof in de toekomst van de kerk. Meer info

Vastzitten in frontlinie

Vastzitten in frontlinie

Joanne was vorig jaar in Oost-Afrika. Lees over haar ontmoetingen

Voedselhulp Nigeria

Voedselhulp Nigeria

Gevluchte christenen in Noord-Nigeria hebben onvoldoende eten om te kunnen overleven. Help mee

Deze kinderen verblijven in een vluchtelingenkamp in Yola, Nigeria. Door de komst van terreurgroep Boko Haram in Noord-Nigeria sloegen veel mensen op de vlucht. Sommige van deze kinderen hebben geen ouders meer, anderen verloren dierbaren. Boko Harams nieuwe leider, Abu Musab al-Barnawi, beloofde in augustus 2016 het christendom in Nigeria uit te roeien. Sindsdien werden duizenden mensen vermoord.

 

Wanhopige weduwen en wezen werden aan hun lot overgelaten. Naar schatting sloegen meer dan 2,1 miljoen mensen op de vlucht.

Het vluchtelingenkamp waar deze kinderen wonen, wordt via lokale kerken ondersteund door Open Doors. Ook ondersteunt Open Doors de lokale kerk bij de hulp voor weduwen en wezen.

Tot het einde van de tijd (Marcel & Lydia Zimmer)

Tot het einde van de tijd (Marcel & Lydia Zimmer)

Aanbiddingsleider en liedschrijver Marcel Zimmer reisde met Open Doors naar Irak. “Eenmaal thuis voelde ik verdriet en hopeloosheid boven komen”, vertelt Marcel. Om alles een plek te geven, begon hij te schrijven. Dit lied vloeide er uit.