Als christenen voeren we strijd. Zoals in Efeze 6:12 staat, is die strijd niet tegen mensen, maar tegen kwade machten. Wij geloven dat vervolgde christenen zich in de frontlinie van die strijd bevinden. Hun geloof en alle uitingsvormen daarvan zijn illegaal of worden structureel gedwarsboomd. Dat leidt tot discriminatie, armoede, marteling of de dood.

Jij kunt meestrijden door mee te doen met de Muskathlon. In samenwerking met De 4e Musketier organiseert Open Doors dit sponsorevenement.

Neem je deel aan de Muskathlon? Dan kies je uit de volgende disciplines:

Hardlopen: 21km/42km/ultrarun
Wandelen: 60km
Mountainbiken: 120km

Daarnaast haal je alles uit de kast om een bedrag van 10.000 euro op te halen voor projecten in de vervolgde kerk. Op de reis zelf ga je die projecten bezoeken. Pas daarna ga je de Muskathlon echt lopen of fietsen. Sta je aan de start, dan weet je dus voor wie je het doet.

Voor jou

De Muskathlon is voor iedereen die een gezond lichaam heeft en een hart voor de vervolgde kerk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je voor de Muskathlon geen topsporter te zijn. Veel deelnemers die zich inschrijven voor 60km wandelen of een halve marathon, hebben nog geen kilometer training afgelegd. Met een goed schema kom je heel ver en kan je blessures voorkomen. Daarbij staat De 4e Musketier klaar om je te helpen met goed sportadvies.

Een hart voor de vervolgde kerk is ook belangrijk. Je stort je met je deelname in een project dat helemaal draait om het ondersteunen van je vervolgde broers en zussen. Zij zitten in de frontlinie en het is jouw missie als muskathleet om hen te gaan bemoedigen.

 

Voor je vervolgde broer en zus

Met de Muskathlon bezoeken we landen waar vervolging toeneemt en waar de kerk om hulp vraagt. Jouw missie met de Muskathlon is om 10.000 euro in te zamelen voor de projecten die Open Doors in samenwerking met de lokale kerk uitvoert. In Libanon gaat het bijvoorbeeld om grootschalige vluchtelingenhulp aan christenen uit buurland Syrië. Naast het bereiken van de Syrische christenen, komen ook veel moslims tot geloof. God doet wonderen in de levens van christenen en moslims.

Van 6 t/m 13 oktober 2018 gaan we naar Jordanië. Daar bevinden zich veel christenen die gevlucht zijn uit Syrië en Irak. Ze missen hun vaderland, zijn moe van de oorlog en hebben zelden uitzicht op een hoopvolle toekomst. Tijdens de Muskathlon ga je hen bemoedigen.

Ga je mee met een Muskathlon? Dan zie je met eigen ogen wat voor impact het werk heeft op de vervolgde kerk. Jij maakt het verschil door daar te zijn en met je aanwezigheid en je sponsorgeld een enorme bijdrage te leveren.

 Wij zijn blij dat je nieuwsgierigheid gewekt is. De Muskathlon is een ontzettend mooi project, op alle fronten een uitdaging en een reis vol plezier, gezelligheid en geloofsopbouw.

We hebben de volgende drie dingen voor je in de aanbieding:

Ik wil een informatiepakket
- Informatie over de Muskathlon
- Informatie over Open Doors
- Een boekje met tips over 10.000 euro werven

Ik wil contact met Open Doors
- Vul je naam, e-mailadres en telefoonnummer in. Dan bellen we je vrijblijvend terug voor een goed adviserend gesprek.

Ik wil me direct al aanmelden
Aanmelden voor de Muskathlon kan op de website van De 4e Musketier. Klik hier en ga direct door naar het aanmeldformulier!

Muskathlon webshop: www.opendoors.nl/webshop/muskathlon