Open Doors vrijwilligers

 
Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd vanwege hun geloof. Al deze christenen hebben hun eigen verhaal. Dat verhaal is het waard om te vertellen, zodat deze christenen wereldwijd steun ontvangen van andere christenen. Daarom zoekt Open Doors vrijwilligers die het verhaal van de vervolgde kerk bekend willen maken en de verhalen van vervolgde christenen willen doorgeven aan hun omgeving: kerk, gemeente, woonplaats, vrienden en kennissenkring. Zo staat u samen met Open Doors op de bres voor vervolgde christenen.

Helpt u mee? 
 
Steun van Open Doors

Steun van Open Doors

Als ambassadeur krijgt u ondersteuning van de coördinator ambassadeurs van Open Doors. Deze houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen uit de vervolgde kerk en activiteiten van Open Doors via de speciale vrijwilligersnieuwsbrief. U kunt bij deze persoon ook met al uw vragen en ideeën terecht via vrijwilligers@opendoors.nl.

Maakt u het werk van Open Doors al regelmatig bekend in uw omgeving, maar wordt u nog niet op de hoogte gehouden door de coördinator ambassadeurs over het laatste nieuws en de activiteiten? Vul dan ook het aanmeldformulier in zodat Open Doors u kan ondersteunen in het werk dat u doet. 

Kantoorvrijwilliger
Naast mensen die het werk van Open Doors in hun eigen omgeving bekend maken, is Open Doors ook op zoek naar kantoorvrijwilligers uit de regio Ermelo/Harderwijk. Vindt u het leuk om iets praktisch te doen? Bijvoorbeeld het inpakken van een grote verzending, het sorteren van alle kaarten die binnenkomen of meehelpen aan het onderhoud van het kantoor van Open Doors? Dan kunt u zich aanmelden als kantoorvrijwilliger. Momenteel kunt u zich hier niet voor aanmelden.

Als ambassadeur van Open Doors bepaalt u zelf hoeveel tijd u aan het vrijwilligerswerk besteedt, maar ook wat u precies doet. Er zijn allerlei soorten manieren om het werk van Open Doors bekend te maken. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Roep op tot gebed
  Vindt u gebed belangrijk? Vraag ook uw vrienden, familie of gemeenteleden om te bidden. Richt bijvoorbeeld een gebedsgroep op, geef regelmatig gebedspunten door voor gebed in de dienst, plaats gebedsoproepen in uw kerkblad of organiseer eens een Nacht van Gebed.
   
 • Bemoedig
  Bent u anderen graag tot steun? Vervolgde christenen hebben soms niet eens door dat anderen van hun situatie weten. Laat hen merken dat ze niet alleen staan. Promoot bijvoorbeeld de schrijf- en protestacties van Open Doors of start een (vrouwen)schrijfgroep.
   
 • Onderneem actie
  Loopt u over van ideeën? Vindt u het leuk om samen met anderen een actie te bedenken en uit te voeren? Dan wilt u als ambassadeur misschien wel een sponsoractie voor Open Doors organiseren.
   
 • Geef door
  Bent u ervan overtuigd dat iedereen moet weten dat er een vervolgde kerk bestaat? Breng de vervolgde kerk dichtbij en maak mensen in uw omgeving bewust van vervolging. Er zijn mogelijkheden te over. Zo kunt u de nieuwsbrieven van Open Doors in uw kerkblad plaatsten, een presentatie aanvragen of een Zondag voor de Vervolgde Kerk organiseren.