Doneer nu 
 

Start een gebedsgroep!

Als gebedsgroep van Women to Women bepaalt u zelf waar en wanneer u bidt. U krijgt alle vrijheid om de gebedsgroep vorm te geven. U ontvangt elke twee maanden per e-mail actuele gebedspunten over vervolgde christenvrouwen. Wilt u zich aansluiten bij een bestaande groep die openstaat voor nieuwe vrouwen? Zie onderstaande lijst. Om de precieze locatie en gegevens van de contactpersoon te krijgen, kunt u een e-mail sturen of bellen met 0341-465000.

Aanmelden gebedspunten 
 
Waarom gebedsgroepen?

Waarom gebedsgroepen?

Vaak zijn het de mannen uit de vervolgde kerk die in de schijnwerpers staan omdat ze gevangen zitten of gevaar lopen. De echtgenotes staan veelal in de schaduw, terwijl ze net zo de gevolgen van verdrukking ervaren. Ze weten wat het is om geen bron van inkomsten meer te hebben. Ze worden nagekeken worden in het dorp en hun kinderen worden uitgejouwd omdat hun vader gevangenzit.

In heel Nederland en Vlaanderen zijn in totaal honderden Women to Women-gebedsgroepen actief om wereldwijd vervolgde en verdrukte christenvrouwen te steunen. De vrouwen uit de vervolgde kerk ervaren deze steun op hun buurt als een enorm voorrecht. Te weten dat er iemand aan hen denkt, voor hen bidt en voor hen op de bres staat, doet de vrouwen enorm goed. Ze hebben duizenden medestanders in geloof!

Iets concreets doen

Iets concreets doen

Als u wilt dat andere vrouwen zich bij uw groep aansluiten, dan vermelden wij uw gebedsgroep in het overzicht. Zoekt u iemand om een gebedsgroep mee te beginnen? Ook dan kan uw woonplaats in het overzicht vermeld worden en kunnen wij u zo in contact brengen met andere individuele bidders. Laat u het aan ons weten als u zelf een groep begint?

Paulien Visscher“Het is fijn om iets concreets te kunnen doen voor onze zussen ver weg. We vergeten vaak hoe goed we het hebben, hoeveel vrijheid we kennen. We blijven scherp door de verhalen te lezen en te bidden. We beginnen de avond met koffie en thee, lezen vaak een stukje en gaan dan bidden. Voor onze vervolgde christenzussen en ook voor elkaar. Na het bidden schrijven we kaarten voor hen. Om te laten weten dat we aan hen denken en voor hen bidden. Het kost ons weinig om gemotiveerd te blijven, want we maken elkaar telkens weer enthousiast.”

Paulien Visscher (29) uit Barneveld. Lees haar volledige brief.
 

Tips!

  • Combineer het bidden met een creatieve bezigheid. Een leuk idee: we hebben gehoord dat er een breigroep actief is! Eens per maand zetten deze vrouwen na het breien tijd apart om te bidden voor vervolgde christenvrouwen.
  • Speciaal voor jonge moeders: maak een gebedswandeling! Er zijn vrouwengroepen die met hun kinderen in de wandelwagen het bos in trekken. Al wandelend bidden zij voor vervolgde christenvrouwen.
  • Kook, eet en bid! Er zijn groepen die het bidden en schrijven inpassen in hun kookgroep. Deze vrouwen bereiden samen een maaltijd en eten met elkaar. Na de maaltijd nemen ze de gebedspunten door.

Women to Women heeft in heel Nederland honderden gebedsgroepen. Er zijn in de volgende plaatsen groepen die open staan voor nieuwe vrouwen:

Women to Women heeft in heel Nederland honderden gebedsgroepen. Er zijn in de volgende plaatsen groepen die open staan voor nieuwe vrouwen:

Almelo
Ameide
Amersfoort
Amsterdam
Amsterdam Zuidoost
Anna Paulowna
Apeldoorn
Appingedam
Arnhem
Asperen
Barneveld
Bennekom
Bergentheim
Bleiswijk
Bleskensgraaf
Bodegraven
Buitenpost
Coevorden
Dedemsvaart
Delft
Den Helder
Deventer
Doetinchem
Doornspijk
Dordrecht
Driebergen
Dronten
Dwingeloo
Ede
Eindhoven
Emmeloord
Emmen
Ermelo
Geersdijk
Goor
Gorredijk
Gouda
Goudriaan

Haarlem
Harkstede
Harlingen
Hasselt
Hattemerbroek
Heerde
Heerenveen
Hierden
Hilversum
Hoofddorp
Hoogblokland
Hoogeveen
Hoogkarspel
Houten
Hulshorst
IJsselmuiden
Kapelle
Katwijk ZH
Leeuwarden
Lelystad
Lunteren
Maasland
Meppel
Middelburg
Moerkapelle
Molenaarsgraaf
Mortsel (B)
Nieuwegein
Nieuwe Tonge
Nieuwkoop
Nieuw-Vennep
Nijbroek/Beemte
Nijverdal
Nuenen
Oosterhout (NB)
Ouderkerk a/d IJssel
Peer

Putten
Renkum
Rhenen
Rijssen
Rotterdam
Siddeburen
Snelrewaard
Soest
Sommelsdijk
Spijkenisse
Ten Boer
Ternaard
Terneuzen
Tiel
Ureterp
Urk
Utrecht
Veenendaal
Vlaardingen
Vollenhove
Voorburg
Voorhout
Voorthuizen
Wageningen
Warffum
Wezep
Wijchen
Winterswijk
Woerden
Wolvega
Zaamslag
Zeewolde
Zeist
Zoetermeer
Zutphen
Zwolle


Women to Women   |   Ontmoet   |   Presentaties   |   Bijbelstudies   |   Producten   |   Women walk for Women