De coronacrisis komt extra hard aan voor vervolgde christenen. Ook als ze niet ziek worden, is de situatie voor hen levensgevaarlijk. Tienduizenden christenen raakten hun inkomen kwijt én worden nog steeds vervolgd. “Ik was bang dat we van de honger zouden omkomen”, zegt Sunil* uit India.

“Toen de pandemie land na land platlegde, ontvingen we steeds meer noodkreten”, zegt een Open Doors-veldwerkleider. “Veel christenen verdienen net genoeg om eten te kunnen kopen. Geen inkomen, betekent geen eten. Honger is voor hen een reële bedreiging.”

Honger dreigt

“Van tientallen christenen hoorden we dat ze zelfmoord hadden overwogen. Een aantal nieuwe christenen zijn teruggekeerd naar de islam. Zij hadden voedsel nodig en de lokale gemeenschap wilde hen alleen helpen als ze weer moslim werden. Daarnaast ontvangen we een eindeloze stroom aan berichten van christenen die hongerlijden en geen hulp ontvangen vanwege hun geloof.”

Helpt u mee?

Christenen in landen als India, Bangladesh en Myanmar hebben dringend voedselhulp nodig. Ook steunen we christenen in Afrika, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika op allerlei manieren. In een voedselpakket zit bijvoorbeeld: tarwe, rijst, olie, kruiden, peulvruchten, thee, zeep en mondkapjes.

 
 

Help christenen die al verdrukt werden deze crisis te overleven! Voor 23 euro steunt u een gezin met een voedselpakket waar ze ongeveer een maand van kunnen leven. Of geef een willekeurig bedrag voor de andere vormen van hulp die we bieden. Maak uw gift over via het donatieformulier op deze pagina. Hartelijk dank!

*schuilnaam