Het jaar 2019 is voorbij. Op welke wijze zal dit jaar worden herinnerd? Een jaar waarin oorlog en geweld de boventoon voerden of als een jaar van vrede en veiligheid? Het antwoord hangt grotendeels af van de omgeving waarin we leven.

Voor de christenen in het Midden-Oosten is het vooral een jaar geweest van angst, onzekerheid en hoop op hulp en bescherming. Voor sommigen was wederopbouw belangrijk, voor anderen was het een dagelijkse strijd om te overleven. Wat is de toekomst van al die mannen en vrouwen en welk lichtpunt is er voor hun jongeren en kinderen?

De hulp die Open Doors hen via lokale partners biedt is divers. Of het nu gaat om microkredieten, praktische hulp, pastorale zorg of Bijbelverspreiding, uw steun is een onmisbare schakel in het versterken van het Lichaam van Christus.

Helpt u mee het licht te delen?

Voor wie?
Voor iemand als pastor Abdallah uit Aleppo. Zijn kerk is nauw betrokken bij een Center of Hope, een plek waar Syriërs voor steun terecht kunnen. Van Alpha-cursus tot voedselverspreiding en traumazorg: je vindt het er allemaal. Pastor Abdallah: “We hopen dat alles wat we doen bijdraagt aan verandering in ons land.”

Zes dagen per week deelt de kerk via het Center of Hope voedselpakketten uit. Duizenden mensen worden hierdoor ondersteund. Ook biedt de organisatie psychologische hulp aan kinderen en jongeren om oorlogstrauma’s te verwerken.

“Met mijn hele hart dank ik iedereen die ons ondersteunt”, zegt pastor Abdallah.