De situatie in Noord-Syrië verslechtert in rap tempo door de inval van het Turkse leger: huizen zijn verwoest en mensen slaan massaal op de vlucht. Op dit moment wordt geschat dat 40.000 à 50.000 christenen direct te maken krijgen met het conflict. Open Doors en lokale partners zijn op dit moment hard aan het werk in het gebied en verlenen noodhulp en dragen zorg voor mensen die slachtoffer zijn geworden van het geweld.

Fadi is een van de slachtoffers. Zijn vrouw verkeert in kritieke toestand. Ze werd in haar ruggengraat geraakt toen er donderdag een granaat op hun huis viel. Fadi zag hoe zijn buurvrouw stierf door de ontploffing. Het echtpaar ontvangt steun van pastor George, die inmiddels meerdere gevluchte (Koerdische) families onder zijn hoede heeft genomen.

Hieronder ziet u pastor George bij een verwoest huis en op bezoek bij Fadi.

Pastor George bij een verwoest huis en op bezoek bij Fadi

De pastor staat zelf ook op punt van vertrekken, samen met zijn gezin en familie. De situatie is onhoudbaar geworden door de bombardementen en aanvallen van het Turkse leger. “Bid alsjeblieft om bescherming”, vroeg hij ons met klem.

Geef alstublieft om uw broers en zussen te ondersteunen met noodhulp*. Wilt u naast een donatie ook op een andere manier steun bieden aan christenen in Syrië en de regio? Bid voor hen en deel uw gebed of bemoediging op onze gebedsmuur. Je helpt hen hiermee hoop houden én verspreiden! Ook de velddirecteur van Open Doors roept op tot gebed: “Ze hebben de wereldwijde kerk nodig om in gebed voor hen te strijden.” Bid daarom mee en roep uw kerkelijke gemeente op hetzelfde te doen.

* Uw gift zal gebruik worden om meteen hulp te kunnen verlenen voor korte en lange termijnondersteuning aan getroffen medechristenen. Mocht er meer geld binnenkomen dan nodig is voor deze situatie, dan zal uw gift worden gebruikt voor andere noodsituaties in Syrië en de regio.