Voor het 16-jarige christelijke meisje Mirna leek vrijdag 4 mei 2018 een normale dag te worden. Zoals elke vrijdag ging ze naar de kerk, om daarna terug naar huis te lopen. Een uur later dan gebruikelijk was ze nog niet thuis. De nachtmerrie van iedere ouder... Mirna was ontvoerd. Twee vrouwen en een man hadden haar verdoofd en meegenomen. Toen ze bijkwam, bevond ze zich in de trein naar Caïro. Ze deed alsof  ze nog bewusteloos was en toen de trein op een station een tussenstop maakte, zag ze kans om te ontsnappen. Met de telefoon van een voorbijganger belde ze haar ouders. Die haalden haar op en Mirna is inmiddels veilig thuis.

Het verhaal van Mirna staat niet op zichzelf. Steeds vaker zijn christelijke meisjes en vrouwen in Egypte het doelwit van ontvoeringen door radicale moslims. Alleen al in de maand april werden bij ons acht ontvoeringen gemeld. Mogelijk zijn het er meer.

Christenen worden in Egypte als tweederangs burgers gezien. Van aanslagen op kerken kijkt de wereld al niet meer op. Voor veel mensen is Egypte het land van de farao’s, pyramides en 5-sterren resorts aan de Rode Zee. Maar het is ook het land waar Gods volk nog steeds wordt onderdrukt! Open Doors komt de broeders en zusters in Egypte te hulp. Samen met lokale partners helpen we christelijke families via voorlichting, training en traumazorg. Daarbij is uw steun onmisbaar – in gebed en financieel. Helpt u de vervolgde christenen in Egypte sterk te staan ondanks dreiging en vervolging? Heel hartelijk dank!