Vaktraining India

 

Veel christenen leven in grote armoede, omdat zij tot de kastenlozen, de Dalits, behoren. Zij kunnen niet lezen en schrijven. Daardoor hebben ze weinig mogelijkheden om een baan te vinden en in hun levensonderhoud te voorzien. Vrouwen die christen worden en met een hindoe zijn getrouwd hebben daarnaast te maken met vervolging. Zij worden uitgestoten uit hun dorp of familie.

In samenwerking met lokale partnerorganisaties helpt Open Doors de christenen zichzelf en elkaar te versterken. Door het geven van lees- en schrijflessen en het verzorgen van vaktrainingen helpen medewerkers christelijke vrouwen in het opbouwen van een toekomst. Een voorbeeldproject is het bieden van naaitrainingen aan vrouwen. De cursus duurt zes tot twaalf maanden. Elke werkdag volgen de vrouwen een paar uur onderwijs om kleding te repareren, te maken en te verkopen. Na de vaktraining kunnen ze les krijgen over het inrichten en opzetten van een kleine winkel om hun kleding te verkopen.
 

Help mee

Vervolgde christenen in India vragen om het verzorgen van vaktrainingen. Met uw hulp stellen we christenen in staat om sterk te staan en de kerk te versterken.

Kom in actie voor vervolgde christenvrouwen in India en loop mee met Women walk for Women op 9 september 2017! Klik hier voor meer informatie.
  

Doneer     Projectinfo 

*
*

Vul uw giftbedrag in hele euro’s in

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Verplichte velden
Ga verder