Microkrediet Kenia

 

Een groot aantal christenen die in de noordoostelijke regio in Kenia wonen kunnen moeilijk in hun levensonderhoud voorzien. Veel christenen worden door moslimextremisten aangevallen die hun huizen en kerken vernielen. Zij hebben hulp nodig om hun leven weer op te bouwen.

Open Doors versterkt christenen door hen een training te bieden waarin ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen voor het opzetten en leiden van een eigen bedrijf. Daarnaast leren ze een marketingplan te schrijven, doelen te stellen en kosten te berekenen om het bedrijf winstgevend te maken. Voorbeelden van winstgevende activiteiten zijn het opzetten van kleine winkels voor het verkopen van eieren, tweedehands kleding en etenswaren.

Daarnaast kunnen deelnemers een kleine boerderij starten met schapen, koeien, geiten of kippen. Tevens kunnen christenen individueel of in groepen een lening ontvangen voor het kopen van zaden en kunstmest voor de start van een landbouwbedrijf. Een veldwerker beoordeelt de rendabiliteit van de bedrijven en maakt een schema om de lening in termijnen af te lossen. De aflossingen worden weer gebruikt voor nieuwe leningen voor groepsleden.
  

Help mee

Vervolgde christenen in Kenia vragen om een microkrediet voor het opbouwen van hun leven. Met uw hulp stellen we christenen in staat om sterk te staan en om te zien naar hun omgeving.  
 

Doneer     Projectinfo 

*
*

Vul uw giftbedrag in hele euro’s in

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Verplichte velden
Ga verder