Lees- en schrijflessen Pakistan

 

Veel Pakistaanse christenen leven in armoede en hebben weinig kansen om een toekomst op te bouwen. De overheid investeert in de bouw van islamitische scholen. Dit leidt ertoe dat veel christenen worden uitgesloten van onderwijs en analfabeet zijn. Zij kunnen daardoor moeilijk een baan vinden en in hun levensonderhoud voorzien. Islamitische werkgevers behandelen christenen vaak gewelddadig en onrechtvaardig. Vooral vrouwen en kinderen zijn kwetsbare groepen.

In samenwerking met lokale partners ondersteunt Open Doors christenen door het geven van trainingen, noodhulp, traumacounseling en vakopleidingen. Een voorbeeldproject is het verzorgen van lees- en schrijflessen. Er zijn 140 centra waar docenten via satellietprogramma‘s lees- en schrijflessen aanbieden aan ruim 4.000 christenen. De studie duurt één jaar waarin studenten elk moment kunnen instromen. Zij volgen ‘s avonds enkele uren les samen met vijfentwintig tot dertig andere leerlingen. Na hun examen krijgen de studenten een eigen bijbel zodat ze Gods Woord kunnen bestuderen en het evangelie doorvertellen.
 

Help mee

Vervolgde christenen in Pakistan vragen om het verzorgen van leef- en schrijflessen. Met uw hulp stellen we christenen in staat om sterk te staan en de kerk te versterken.  
 

Doneer     Projectinfo 

*
*

Vul uw giftbedrag in hele euro’s in

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Verplichte velden
Ga verder