Radicale vormen van de islam hebben in heel West-Afrika voet aan de grond gekregen. In Burkina Faso slaan complete gezinnen vanwege religieus geweld op de vlucht. Moslimbekeerlingen in Kameroen worden aan hun lot overgelaten door familie. Christelijke vrouwen en meisjes in Nigeria worden regelmatig ‘bestraft’ met seksueel geweld door terreurgroepen als Boko Haram.

“Ze (de Boko Haram-strijders) gaven me geen eten en ook geen kleding”, vertelt de Nigeriaanse Charity. Vlak na de geboorte van haar zoontje werd ze ontvoerd door Boko Haram. “Ik probeerde te ontsnappen, maar werd gepakt. Daarna werd ik gedwongen met een van de militanten te trouwen.”
 

Wat doet Open Doors in West-Afrika voor christenen als Charity?


In samenwerking met lokale kerken biedt Open Doors:
  • Noodhulp en wederopbouw.
  • Traumazorg.
  • Ondersteuning van moslimbekeerlingen.
  • Trainingen.
“We zien de liefde van Christus door deze hulp heen”, vertelt Bamogo uit Burkina Faso. Na een aanslag op zijn kerk vluchtte hij met zijn gezin naar een andere stad waar hij voedselpakketten kreeg via de lokale kerk. Charity ontving traumazorg na haar vrijlating. “De traumatraining heeft me bemoedigd en geholpen”, vertelt ze. “Toen ik terugkeerde naar mijn dorp, merkten veel mensen een verandering in mij op. Ik heb genezing gevonden en rust in mijn hoofd.”
 

Bouwt u mee aan een sterke kerk in West-Afrika?


PS De hierboven genoemde vormen van hulpverlening zijn onderdeel van een totaalpakket van hulp dat Open Doors biedt in West-Afrika.