'Elke nacht zijn we bang dat de vijand komt'

Radicale Fulani-herders hebben het afgelopen jaar in Nigeria meer christenen vermoord dan de terreurgroep Boko Haram. Ruim 3.700 christenen kwamen om. Dorpen worden in brand gestoken, en wat niet brandt, wordt vernield. Vrouwen en kinderen ontzien ze niet.

Jummai was een van hen. Driehonderd zwaarbewapende mannen bestormden haar dorp middenin de nacht. Vijftien dorspgenoten werden vemoord. Jummai overleefde de aanval, maar is elke nacht bang dat de vijand opnieuw komt. 
 

Wat doet Open Doors?

Open Doors ondersteunt de kerk in Nigeria met diverse trainingen en praktische hulp. In gebieden waar christenen lijden onder geweld staan noodhulp en traumahulp voorop. 
  • Noodhulp: Open Doors-veldwerkers voorziet christenen die gevlucht zijn vanwege de aanvallen van eten, kleding en onderdak. Ze raakten alles kwijt en wonen in vluchtelingenkampen of bij familieleden. 
  • Traumahulp: Talloze Nigeriaanse christenen, zowel jong als oud, zijn getramatiseerd door de gruwelijkheden die ze meemaakten. Velen rouwen om geliefden die plotsklaps zijn vermoord. Ook komt ontvoering en verkrachting van vrouwen en meisjes veel voor in Nigeria. Veldwerkers van Open Doors verlenen traumazorg. 
Geef de kerk in Nigeria de grootste gift die u kunt geven: open uw hart en bid voor christenen die een aanval overleefden en getraumatiseerd zijn. Bid voor hen die de dreiging dagelijks voelen. En steun ons werk, zodat wij dag in dag uit kunnen blijven klaarstaan voor christenen in Nigeria.