Algemene informatie

Aanmelding

Wil je met Open Doors op reis naar de vervolgde kerk? Meld je dan via het aanmeldingsformulier op onze website aan. Binnen twee weken ontvang je een reactie van ons. We sturen je informatie over belangrijke data en de kosten van jouw reis. Na deze bevestiging checken wij jouw referentie en heb jij een week de tijd om het inschrijfgeld (ongeveer tien procent van het totaalbedrag) naar ons over te maken. Zodra we jouw inschrijfgeld en een positieve reactie van jouw referentie ontvangen, is je aanmelding definitief en kun je aftellen naar jouw reis! 

Kosten

De kosten die je maakt verschillen per reis. Het is belangrijk om te weten dat elke reiziger ongeveer 150 euro extra betaalt voor lunch, drankjes en fooien. Verder geldt: als je je op het laatste moment aanmeldt voor een reis kunnen de kosten voor jouw ticket hoger zijn. We nemen contact met je op als dit voor jou geldt. Ga je met een jongerenreis mee? Je krijgt 100 euro vroegboekkorting als je je vóór 1 februari aanmeldt.

Betaling

Maak vóór acht weken voor vertrek jouw reiskosten naar ons over. Meld je je binnen de acht weken voor vertrek aan, dan ontvangen we jouw inschrijfgeld en het overige bedrag graag in een keer binnen een week na aanmelding. In de bevestiging die we je toesturen lees je hoe je jouw reiskosten kunt overmaken. 

Voorbereiding

Je wilt je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden op jouw reis. Wij helpen je hier graag bij! Naast de informatie die je na het aanmelden van ons ontvangt, organiseren we voor elke reis een voorbereidingsdag of -avond. Dat is voor ons een moment om alle reizigers te ontmoeten en voor jou een moment om jouw medereizigers te leren kennen. Tegelijkertijd ontvang je informatie over het programma, de cultuurverschillen en de regels met betrekking tot de veiligheid. We willen namelijk in geen geval jou, de lokale christenen of het werk van Open Doors in gevaar brengen. Het is dan ook noodzakelijk dat je bij dit voorbereidingsmoment bent. Na deze bijeenkomst kun je je naaste familie, vrienden en gebedsgroep vertellen over de reis die je gaat maken.

Programma

Elke reis met Open Doors bestaat uit bidden, toeristische activiteiten ondernemen en -als het mogelijk is- het ontmoeten van lokale christenen. Onze reisgids geeft een indicatie van het programma, maar vanwege de veiligheid worden niet alle details gedeeld. Op het voorbereidingsmoment is het programma meestal bekend en hoor je wat onze plannen zijn in het land van jouw bestemming.

Door omstandigheden kunnen er veranderingen in het reisschema optreden. In de landen waar we reizen is namelijk niet alles vooraf te voorzien. Het kan gebeuren dat het vanwege de veiligheid niet mogelijk is om lokale christenen te ontmoeten. Ook kunnen er op het laatste moment programmaonderdelen wijzigen. Wij informeren je hier dan zo snel mogelijk over.

Gezondheid

Onze reizen vragen zowel mentaal als fysiek wat van je (hierover lees je meer in onze reisgids). Daarom is het belangrijk dat je gezond en in goede conditie bent als je met Open Doors op reis gaat. We hanteren dan ook een minimumleeftijd van 18 en maximumleeftijd van 72 jaar.

Voor sommige reizen zijn vaccinaties nodig. Zoek daarom op tijd contact met je huisarts of met de GGD.

Taalbeheersing

De christenen die we bezoeken spreken vaak Engels. Tijdens deze ontmoetingen is er niet altijd een tolk aanwezig. Als er ontmoetingen op het programma van jouw reis staan, is het dus belangrijk dat je het Engels voldoende beheerst.

Verzekering

Als je met ons op reis gaat, is het verplicht om een reisverzekering (met werelddekking en medische dekking) af te sluiten. Wil je ook een annuleringsverzekering? Sluit die dan binnen een week af nadat je een bevestiging van deelname hebt ontvangen. In die bevestiging vind je hierover informatie.

Je kunt genoemde verzekeringen afsluiten bij je eigen verzekeraar of via Rotatours (tel. 0599-238405). Je krijgt dan een verzekering bij Allianz Global Assistance. Voor vertrek geef je jouw polis-gegevens aan ons door. We sturen je hiervoor een link toe in de laatste mail voor vertrek.

Wij streven ernaar om samen te werken met partners die zijn aangesloten bij de ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds.

Annuleren

Heb je je bedacht of gebeurt er iets waardoor je niet meer met ons op reis kunt? Annuleer dan je reis. Als je een annuleringsverzekering en een geldige reden tot annuleren hebt, ontvang je jouw reissom terug van de verzekering. Open Doors stort jouw betaalde reissom niet terug omdat we kosten maken voor tickets en aanbetalingen.

Als Open Doors besluit om een reis te annuleren, ontvang je jouw hele reissom (inclusief inschrijfgeld) terug. We communiceren hier minimaal een maand van te voren met jou over. Open Doors kan een reis tot drie weken voor vertrek annuleren als er te weinig deelnemers zijn.

Annuleer je voordat je jouw hele reissom overmaakt? Dan verrekenen we de gemaakte onkosten met jouw inschrijfgeld. Als deze kosten hoger zijn dan het inschrijfgeld, brengen we je dit in rekening. Hier komt 50 euro administratiekosten bij. Deze kosten kun je -bij geldige reden- declareren bij je annuleringsverzekering.

Wil je jouw reisbestemming veranderen? Dat kan. Als er dan al kosten zijn gemaakt door Open Doors, dan zijn deze voor jou, maar we brengen geen administratiekosten in rekening.

Let op!

Elke reis naar de vervolgde kerk kan aangepast worden. De reis is onder voorbehoud in verband met toestemming van de betreffende overheden. Open Doors is vrij om te bepalen hoe de samenstelling van een groep wordt. Met name om de reis goed tot zijn recht te laten komen voor het reisdoel als de reizigers. We proberen zoveel mogelijk om niet op zondag te reizen, maar kunnen niets garanderen. Na je reis ontvang je een uitnodiging voor de reünie. Dit is een moment om terug te blikken op de reis en ervaring met elkaar te delen.