COLOMBIA (internationaal)

Bemoedig getraumatiseerde christenjongeren

November/december 2019

Focus: Bidden en ontmoeten
Aantal dagen: 11
Kosten: 800 euro (excl. ticket)
Aantal personen: 10 personen

Elf dagen lang trek je op met een groep reizigers afkomstig uit verschillende landen. In een kindertehuis ontmoet je vervolgde christenen van verschillende leeftijden, zowel kinderen als hun ouders, en bidt met hen. Tegelijkertijd help je hen met het voorbereiden van diploma-uitreikingen en hun vertrek naar huis.

“Ik heb me wel eens afgevraagd waar God is. Waarom werden mijn ouders vermoord? Ik mis hen enorm. Maar ik heb nooit overwogen om Hem te verlaten. Nee, niets kan mij scheiden van God.” - Sofia (17) uit Colombia

Warme cultuur

Jouw avontuur start in de hoofdstad Bogotá. Hier maak je kennis met de warme en gastvrije Colombiaanse cultuur. Familie en persoonlijk contact is erg belangrijk voor Colombianen. Elkaar als vrienden een knuffel geven, omarmen of hand in hand lopen is heel normaal.

Colombia is een land vol tegenstellingen en contrasten. Geloof is daar één van. Christen-zijn in bijvoorbeeld de hoofdstad Bogotá kan in alle vrijheid. Wanneer je echter een aantal dagen later noordwaarts trekt, zul je merken dat criminele organisaties het daar voor het zeggen hebben. Guerrilla’s in deze gebieden staan bekend om het ronselen van jongeren. Met name christelijke jongeren zijn daarvoor erg gewild omdat ze bekend staan als gehoorzame kinderen.

Waardevol voor God

Open Doors heeft vanwege deze risico’s meerdere huizen voor christelijke kinderen en jongeren in dit deel van het land. Jij bezoekt een van deze huizen. In het huis gaan de kinderen naar school, krijgen ze Bijbels onderwijs en trauma counseling. Je brengt een aantal dagen door in het kinderhuis en organiseert en begeleidt allerlei activiteiten met de kinderen.

Tijdens je bezoek is er een diploma uitreiking. Een voorrecht om bij zo’n prachtig moment aanwezig te zijn. Ook ouders zijn bij deze uitreiking aanwezig. Je brengt tijd door met de kinderen en hun ouders en bemoedigt hen in hun geloof. Ook help je een handje bij de voorbereidingen van de diploma-uitreiking, het opruimen, schoonmaken en klaarmaken voor vertrek uit het kinderhuis. Tijdens al de activiteiten delen deze ouders, vaak voorgangers, hun verhaal met jou.

Wil jij deze kinderen omarmen en hen laten zien hoe waardevol ze zijn in Zijn ogen? Ga dan mee met deze reis!**

*Neem voor de exacte reisdata of andere vragen contact op via reizen@opendoors.nl
**Een goede beheersing van de Engels of Spaanse taal is een vereiste. Het programma staat nog niet vast; aan de weergegeven sfeerimpressies zijn geen rechten te ontlenen.

Meld je aan voor deze reis          Vragen? reizen@opendoors.nl