Geloof zichtbaar ondanks discriminatie

Geloof zichtbaar ondanks discriminatie

“Ondanks de discriminatie en vervolging, steken Egyptische christenen hun geloof niet onder stoelen of banken. Dat maakte indruk op mij!” Reiziger Mark
 

Wat is er aan de hand?
Egypte is een bijzonder land. Waarom? Het is het land waar de meeste christenen in het Midden-Oosten wonen. Zo’n tien procent van de bevolking is christen. Toch wil dit niet zeggen zij hier vrij hun geloof kunnen beleven. Vooral christenen die uit een moslimfamilie komen, hebben het vaak zwaar te verduren. Zij mogen zich namelijk niet bekeren tot het christendom. Een spannende situatie, aangezien na het geweld van de Moslimbroederschap in 2013 verschillende moslims de islam de rug toekeerden. Velen zijn op zoek naar de waarheid.
 

Daarom maak je deze reis met Open Doors...
Hoe gaan jouw leeftijdsgenoten om met de dreiging vanuit de radicale islam? En hoe blijven zij vasthouden aan hun geloof in de Here Jezus? Je hoort het allemaal zelf van de jongeren die je tijdens deze reis ontmoet. Zij vertellen open over de uitdagingen waarvoor zij staan. Daarnaast trek je samen op en steek je de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld door het geven van een training of creatief bezig te zijn.
 

Daarom maak je deze reis als toerist...
Piramiden, sfinxen, kameelrijden, en varen op de rivier de Nijl. Je ziet en beleeft het allemaal. De zwartgeblakerde gebouwen aan het Tahir-plein zijn een stille herinnering aan de protesten eind 2013. Je bezoekt de Rotskerk waar de kerkleiders in die tijd samenkwamen om te bidden voor hun land. De oude binnenstad van Caïro slaan we natuurlijk ook niet over. Net als een bezoekje aan de lokale markt (Souk) om wat leuke souvenirs te scoren.

Ontvang je deze informatie graag op papier? Vraag dan de reisfolder aan!

FOCUS: GEBED EN ONTMOETING
11 DAGEN
EIND JULI / BEGIN AUGUSTUS 2017
1250 EURO
inclusief ontbijt/diner
exclusief visum/drinken/fooi

aanmelden