Egyptische kerk open voor moslims

Egyptische kerk open voor moslims

“God zegent ons rijk met onze wereldwijde familie! We hebben broers en zussen die voor ons zorgen en voor ons bidden. Onderschat niet de kracht die daar vanuit gaat.” Een voorganger uit Egypte
 

Wat is er aan de hand?
Egypte is een land waar de grootste christelijke gemeenschap in het Midden-Oosten woont. Tien procent van de bevolking behoort tot de Koptische kerk. Eind 2013, nadat president Morsi werd afgezet, leidden protesten van de Moslimbroederschap tot hevige aanvallen op christenen. Sommige moslims keerden de islam hierdoor de rug toe. Zij zijn nu op zoek naar de waarheid. Dit is echter niet zonder gevaar. Voor moslims is het namelijk verboden om christen te worden.
 

Daarom maak je deze reis met Open Doors...
God keert het kwade ten goede. Zo blijkt ook in Egypte. Moslims zoeken naar Jezus Christus. Kerken staan voor hen open en Egyptische christenen bidden gezamenlijk voor een opwekking. Tegelijkertijd is er de dreiging vanuit de radicale islam. Hoe kijken christenen aan tegen de islamitische militanten die in 2015 christelijke landgenoten onthoofdden? En wat kunnen wij hiervan leren? In ontmoetingen met lokale christenen ontdek je het. Bemoedig hen, bid voor hen, en prijs samen Gods Naam.
 

Daarom maak je deze reis als toerist...
Caïro is een belevenis op zich. Met dertien miljoen inwoners is het één van de grootste steden ter wereld. Na je gemanoeuvreerd te hebben door de overvolle straten, komen de oriëntaalse geuren en kleuren van de lokale markt (Souk) je tegemoet. Maak een boottochtje over de oeroude rivier de Nijl, een verademing na de drukte op straat. Of waan je in een oase van rust en schoonheid, te midden van de piramides van Gizeh.

Ontvang je deze informatie graag op papier? Vraag dan de reisfolder aan!

Deze reis is vol. Verwachte datum volgende reis: oktober 2018

aanmelden