Eenzame gelovigen onder druk

Eenzame gelovigen onder druk

“De reis heeft mij laten zien hoe lastig het is om als gelovige staande te blijven in een omgeving waar weinig christenen zijn. Ook heeft het mij bewust gemaakt van de enorme geloofsvrijheid die ik in Nederland heb.” Reiziger Robin
 

Wat is er aan de hand?
Christen zijn terwijl je familie, buren, klasgenoten en vrienden moslim zijn. Het is niet verboden om je te bekeren tot het christendom, maar in een overwegend islamitisch land als Marokko zet je dan veel op het spel. Wie christen wordt, kan onderdrukking verwachten vanuit de islamitische gemeenschap. Het kan zelfs gebeuren dat je familie je de rug toekeert. Tegelijkertijd is er angst voor radicaalislamitische groeperingen, die aan invloed winnen.
 

Daarom maak je deze reis met Open Doors...
Hoe zou jij het vinden om de enige christen te zijn in jouw vriendengroep, in je familie en op school? Denk je eens in met welke druk je dagelijks geconfronteerd zou worden. Durf je mensen dan te vertellen over je geloof in de Here Jezus? Ook al is het verboden hierover te praten, en weet je dat het gevolgen heeft? Lokale gelovigen vertellen hoe ze christen zijn in hun dagelijks leven en hoe ze omgaan met de druk. In verschillende plaatsen ontmoeten we christenen die op een wel heel bijzondere manier tot geloof zijn gekomen. Onderweg blijven we slapen bij gelovige broers en zussen!
 

Daarom maak je deze reis als toerist...
Prachtige watervallen, eeuwenoude moskeeën, en historische plaatsen. In Fès, de oudste koningsstad, waan je je in de middeleeuwen. Aan de voet van het indrukwekkende Atlasgebergte bezoek je koningsstad Marrakech waar de huizen en stadsmuren rood kleuren. Daar ontdek je ook de identiteit van de oorspronkelijke bewoners, de Berbers. Maar de Berbers leer je pas echt kennen als je zelf een dag lang leeft zoals zij. Laat je verrassen en geniet! Een aantal nachten breng je door op een camping in kleine tentjes, tussen de vakantievierende Marokkanen. In deze gezellige en gemoedelijke sfeer kom je tot rust.

Ontvang je deze informatie graag op papier? Vraag dan de reisfolder aan!

FOCUS: GEBED EN ONTMOETING
10 DAGEN
AUGUSTUS 2017
(ZOMERVAKANTIE)
1.250 EURO
inclusief ontbijt/diner
exclusief drinken/fooi

aanmelden

 Open Doors Reizen   Vietnam  |  Egypte  |  Marokko  |  Maleisië  |  India  |  Bestemming onbekend  |  Jongeren:  Egypte  |  Marokko