Doneer nu 
 
 

Predikantenreis Bangladesh

Wie de vervolgde kerk heeft ontmoet, zal dat nooit meer vergeten. U kunt een bemoediging zijn voor vervolgde christenen, maar komt zelf ook zoveel rijker terug. Speciaal voor predikanten en voorgangers organiseren we een reis naar Bangladesh. Tijdens deze reis trekt u intensief op met predikanten uit de vervolgde kerk.

In Bangladesh is er toenemende spanning doordat de roep van radicale islamitische groeperingen steeds luider klinkt. Zij eisen dat de sharia, de islamitische wetgeving, wordt ingevoerd. Vooral christenen met een moslimachtergrond hebben het zwaar door de druk vanuit hun boeddhistische en islamitische omgeving. Maar ook gelovigen uit historisch aanwezige kerken krijgen te maken met vervolging. Ondanks de onderdrukking, neemt het aantal christenen in Bangladesh toe.
 

Samen preek schrijven

Het ontmoeten van pastors uit de vervolgde kerk staat deze reis centraal. U neemt deel aan een training voor predikanten onder leiding van één van onze dominees. Samen met pastors uit de vervolgde kerk schrijft u een preek, die u op de opvolgende zondag aan uw gemeente doorgeeft. Op diezelfde zondag geeft de predikant uit Bangladesh de preek in zijn gemeente.
 

Data en kosten

De reis vindt plaats begin 2017. Omdat wij de reis sponsoren, hoeft u niet de volledige reissom van 2.000 euro te betalen, maar slechts 1.500 euro. Aan deelname aan deze reis (inclusief lees- en verwerkingsopdracht) wordt door de PKN 2,5 studiepunt toegekend.

Aanmelden voor 2017 is niet meer mogelijk. We hopen in februari 2018 weer een reis te organiseren.