Geloofsvrijheid? Schijn bedriegt

Geloofsvrijheid? Schijn bedriegt

“Een weduwe had net een kopje thee voor me ingeschonken toen we hoorden dat de politie eraan kwam. Ik moest er als een gek vandoor. Het voelde als vluchten, maar ik liep geen gevaar. De christenvrouw en de andere christenen die achterbleven kregen de vragen van de politie over zich heen.” Reiziger Inge
  

Wat is er aan de hand?
Vietnam is een communistisch en overwegend boeddhistisch land. Ondanks dat er officieel godsdienstvrijheid is, bekijkt de regering de kerk met argusogen en houdt zij christenen goed in de gaten. Kerkdiensten worden verhinderd, kerkgebouwen vernietigd en kerken moeten activiteiten tot in detail melden. Christenen in landelijke gebieden kijken niet meer op van politiebezoek. Meerdere christenen zitten in de gevangenis omdat zij betrokken waren bij evangelisatieactiviteiten. Niet alleen vanuit de overheid is er onderdrukking. Binnen stammen worden christenen gedwongen deel te nemen aan volksrituelen en terug te keren naar het animistische geloof.
 

Daarom maak je deze reis met Open Doors...
Ondanks de tegenstand van de overheid neemt het aantal kerken toe. Hoe blijven de relatief jonge christenen staande onder de grote druk van de overheid en stamgenoten? Tijdens de reis hoor je het uit de eerste hand. Je ontmoet Vietnamese christenen, wat voor hen zeker niet zonder gevaar is. Je bent een bemoediging voor onze broeders en zusters, die tegengewerkt worden door de overheid en hun volksgenoten.
 

Daarom maak je deze reis als toerist...
Tijdens de reis bezoek je de Mekongdelta. Eén van de twee belangrijkste rivierdelta’s van Vietnam. Je kijkt je ogen uit naar de vele rivieren, woonboten en drijvende markten. Vanuit een bootje zie je dorpjes, rijstvelden en momenten uit het dagelijks leven van lokale families aan je voorbij trekken. Ook bezoek je de Cu Chi Tunnels. In dit ondergrondse gangenstelsel trokken de Vietcongleden zich tijdens de Vietnamoorlog terug toen de Amerikanen hen wilden uitschakelen. Je vindt in deze tunnels onder meer de vroegere woonruimtes, keukens, opslagruimtes en commandocentra.

Ontvang je deze informatie graag op papier? Vraag dan de reisfolder aan!

Deze reis is al geweest. Verwachte datum volgende reis: april 2018.

aanmelden