‘Ik verlaat Jezus Christus niet’


Als vervolging je treft, is het dan niet gemakkelijk om je geloof vaarwel te zeggen? Natuurlijk worstelen veel christenen met deze vraag. Ook de 12-jarige Sari uit India. Nadat ze tijdens een genezingsdienst weer kan horen, wil ze horen bij de God die haar heeft beter gemaakt. Maar Sari krijgt het zwaar te verduren. Toch is haar geloof te belangrijk om het op te geven.“Ik was vanaf mijn geboorte doof. Toen een tante me meenam naar de kerk is er voor me gebeden. Daar werd ik beter en begon ik weer te horen”, vertelt Sari. Sari’s ouders zijn niet christelijk. In India kunnen hindoes die zich bekeren tot het christendom het zwaar te verduren krijgen van familie en de samenleving. Dat overkomt Sari ook. “Toen mijn ouders erachter kwamen dat ik in de kerk was geweest, sloeg mijn vader me. Ik ging naar mijn tante, maar moest terug naar huis. Mijn moeder kwam me halen en mijn vader sloeg me opnieuw.”

Bijbel in de modder
Sari loopt nogmaals weg van huis en kan bij een andere tante terecht. Ook daar weet haar familie haar te vinden. “Mijn ouders zeiden dat ik niet meer naar de kerk mocht en gooiden mijn Bijbel in de modder. Daarna ben ik weer naar mijn tante gevlucht. Mijn ouders zijn daar wel geweest, maar mijn oom heeft ervoor gezorgd dat ze me niet konden vinden.”

Genegeerd
Ook Sari’s zus komt nog langs om Sari te overtuigen mee terug te gaan naar huis, maar ze weigert. Als haar zus zonder Sari thuiskomt, wordt ook zij door haar ouders geslagen. “Ze trokken aan haar haren. Op een dag ben ik zelf teruggegaan, maar toen negeerden mijn vader en mijn broer me volledig. Ik kon nog wel met mijn moeder praten.”

Open Doors ondersteunt Sari met praktische hulp en geestelijke bijstand. Zo kreeg ze kleren, kookgerei en een slaapmatje en deken. “Ze bidden hier ook voor me. Ik heb wel eens geprobeerd om niet meer te geloven, maar ik kan de Here Jezus niet loslaten. Toen mijn broer me sloeg, zei hij me ook dat ik mijn geloof moest opgeven”, vertelt Sari. “Maar ik kan het niet. Ik wil graag meer leren uit de Bijbel.”

Bijzondere vraag
Sari heeft hoop voor de toekomst. De bijzondere ervaring die ze door de genezingsdienst meemaakte, wil ze vasthouden. En hoewel het heel treurig is dat haar familieleden zo vijandig tegenover haar staan, heeft Sari een heel bijzondere vraag om het gesprek mee af te sluiten. “Wilt u bidden dat mijn ouders en andere familie de Here Jezus leren kennen?”