Maak een tekening voor Iraanse kinderen

Wat is er gebeurd?

Stel je een jongetje voor, Hami*. Zijn ouders zijn in het geheim christen. Dat moet wel, want in Iran wordt het christendom gezien als een bedreiging vanuit het Westen. Iedereen die in Iran woont moet daarom moslim zijn. Als iemand er achter komt dat je christen bent, of als je over de Here Jezus vertelt, is dat heel gevaarlijk en kun je zelfs in de gevangenis komen.

Hami’s gezin hoort bij een kleine huiskerk. Elke week komen ze samen en dan vertelt pastor Milad* over de Here Jezus. Maar op een dag horen Hami’s ouders dat pastor Milad gearresteerd is. Wat moeten ze nu doen?

Bemoedig Iraanse kinderen

Het verhaal van Hami is verzonnen, maar verhalen als de zijne komen veel voor in Iran. Laat Iraanse kinderen weten dat je aan ze denkt en voor ze bidt door ze een tekening te sturen. Zo moedig je ze aan om in de Here Jezus te blijven geloven.

Hoe werkt het?

  1. Maak een tekening. Bijvoorbeeld van jezelf, over een Bijbelverhaal of iets wat hoop laat zien. Je kunt ook tekenen wat het voor jou betekent om een kind van de Here God te zijn. Maak alsjeblieft geen tekening of kleurplaat waar alleen dieren op staan. Dit kan in andere landen een belediging lijken. 
  2. Schrijf je voornaam op de tekening (als je wil). Schrijf verder geen boodschap of Bijbeltekst op. Zelfs dat is al gevaarlijk als je tekening verstuurd wordt.
  3. Mail je tekening naar Open Doors via info@opendoors.nl. Wij zorgen er dan voor dat jouw tekening bij de Iraanse kinderen terecht komt.

Gebedspunten

Bid je mee voor Iraanse kinderen die het moeilijk hebben vanwege hun geloof of die in het geheim in de Here Jezus geloven? Je kunt bijvoorbeeld bidden:

“Here Jezus, U houdt van ons en U stierf zodat iedereen vrienden met de Here God kan worden. Laat Uw liefde zien aan de christelijke kinderen in Iran, maar ook aan hun families en kerkleiders. Bescherm hen en help ze om op U te vertrouwen. Amen.”

 * schuilnaam