Samen met zeven andere organisaties is Open Doors betrokken bij de actie #WeAreN (wij zijn ‘nasrani’, christen). Christenen die meedoen met #WeAreN uiten door gebed, actie en het dragen van het nasrani-teken hun verbondenheid met geloofsgenoten in Irak en Syrië.

De campagne wordt gedragen door Jubilee Campaign, Open Doors, SDOK en Kerk in Nood; vier organisaties die opkomen voor vervolgde christenen. En door Trans World Radio, Stichting Gave, De 4e Musketier en Samen Kerk in Nederland (SKIN), de landelijke vereniging van migrantenkerken. Kijk op www.wearen.nl voor nieuws en actuele gebedspunten.
 

Nasrani

Het logo van #WeAreN is het nasrani-teken. Huizen van christenen in de stad Mosoel werden door strijders van de Islamitische Staat (voorheen ISIS) gemarkeerd met de Arabische letter N. Deze letter staat voor ‘nasrani’ (Nazarener), de naam die moslims gebruiken voor christenen. Deze publieke markering van christenen ging de hele wereld over. Het ‘brandmerk’ veranderde in een positief symbool. 

 Social media

Op social media wordt het nasrani-teken gebruikt als teken van verbondenheid met Iraakse christenen. Meedoen? Download het plaatje (groot | klein) en stel hem in als profielfoto op Facebook of voeg hem in de hoek van je profielfoto toe.
 

T-shirts

Er zijn T-shirts beschikbaar met het nasrani-teken. Christenen in Irak zeggen met het teken: ‘Ik ben er trots op om nasrani te zijn’. Het T-shirt is niet bedoeld om te provoceren, maar om samen met vervolgde geloofsgenoten te zeggen: wij zijn ook christen.

Bestel een T-shirt