Diploma-uitreiking in door burgeroorlog verscheurd land

Zuid-Soedan – Ondanks de burgeroorlog in Zuid-Soedan zijn er 149 cursisten afgestudeerd aan het Emmanuel Christian College (ECC).

In december 2012 begon de burgeroorlog. Het conflict tussen de verschillende stammen escaleerde toen de vroegere vice-president Machar op 25 september 2016 de oorlog verklaarde aan de regering van president Salva Kiir. Het ECC in het zuiden van het land bleef niet gespaard. In oktober 2016 kwamen driehonderd soldaten en twee keer plunderden ze de gebouwen en ontvoerden vijf stafleden. Door de onzekerheid en de gevechten werden de lessen daarna voortgezet in Yei. Yei is onder het bewind van de regering.

Tijdens de diploma-uitreiking op 24 november bedankte de rector, Daniel Ohide, de verschillende partners, waaronder Open Doors, voor hun steun. Ohide: “U heeft de droom van de studenten tot een werkelijkheid gemaakt.” Cursisten studeerden af in theologie, onderwijs en administratie.

“Het conflict in Zuid-Soedan speelt zich af tussen de verschillende stammen”, vervolgt Ohide. “De afgelopen jaren studeerden cursisten uit alle stammen op het ECC in harmonie. Cursisten uit meer dan tien stammen leven en studeren samen. Wat samenbindt is het feit dat ze christen zijn. Deze ceremonie is een teken dat onze droom voor vrede, harmonie en welvaart er kan komen in het land.”

BronOpen Doors