Christenen in shock na moord op pastor

India – Pastor Sultan Masih is zaterdagavond 15 juli doodgeschoten voor zijn kerk in de staat Punjab. Er zijn nog geen verdachten opgepakt, maar de politie belooft er alles aan de doen om de moordenaars op te pakken.

“Om 20.45 uur kwamen twee mensen op motorfietsen heel dichtbij. Ze schoten de pastor in zijn been, gezicht en borst”, vertelt pastor Paul Tamizharasan aan Open Doors. “Tot nu toe was de staat Punjab erg veilig voor christenen. We zijn een religieuze minderheid, maar niet eerder hebben we dreigingen gehad. We zijn in shock over wat er is gebeurd.”

Een dag na de moord blokkeerden honderden christenen drie uur lang een snelweg, tot de politie hen verzekerde dat ze de daders zullen pakken.

Masihs (47) was al twintig jaar pastor van zijn kerk. Daarnaast leidde hij in die kerk een school voor arme kinderen. Hij laat zijn vrouw Sarabjit en zonen Elisha (26) en Hanok (18) achter. De hoofdminister van Punjab heeft een geldbedrag aan Sarabjit beloofd en hij geeft een van hun zonen een baan bij de politie.

BronOpen Doors