Asia Bibi al 6,5 jaar in Pakistaanse dodencel

Pakistan – In november 2010 kreeg Asia Bibi de doodstraf omdat ze godslasterlijk tegen de profeet Mohammed zou hebben gesproken. De minister van Religieuze Zaken is niet van plan de wet op de  godslastering aan te passen.

Sardar Mohammad Yousef, de minister van Religieuze Zaken zei: “De federale overheid zal elke voorgestelde aanpassing op de blasfemiewet verwerpen. De wet blijft zoals die is en zij die god lasteren (de islam en de profeet - red.) worden opgehangen.”

Strafherziening
Dit is slecht nieuws voor Asia Bibi die in afwachting is van haar beroep bij het Hooggerechtshof in Pakistan. Het is haar laatste kans op strafherziening. Haar advocaat liet onlangs weten dat het gezien de omstandigheden redelijk goed met haar gaat.

Op 2 maart werd de dood van Shahbaz Bhatti in Pakistan herdacht. Als lid van het kabinet maakte hij zich sterk voor aanpassing van de blasfemiewet en hij ondersteunde Asia Bibi. Om die reden werd hij in 2011 in Islamabad vermoord.

Ooggetuigen
Vier jaar geleden bekende de gearresteerde Taliban-terrorist Hammad Adil, dat hij en twee anderen Bhatti hadden vermoord. De zaak tegen hen ligt bij een militaire rechtbank maar belangrijke ooggetuigen zijn niet opgeroepen. De chauffeur van Bhatti, ook een ooggetuige van de aanslag, is uit angst voor zijn leven gevlucht naar Thailand. Kerkleiders beschuldigen politieke leiders dat ze de politie en de rechterlijke macht niet genoeg aanzetten om de daders te berechten.

BronOpen Doors