Christenen op de vlucht na beschuldiging godslastering

Pakistan – Vijf christelijke gezinnen zijn ondergedoken na doodsbedreigingen tegen hen. Een foto van de 18-jarige christen Sonu Arshad verscheen op Facebook en lokale televisie. Mensen werden uitgenodigd om de lokale kerk in brand te steken en Sonu te doden.

Sonu Arshad woont in Sukheki, een afgelegen dorp ten noorden van Lahore. Zijn gezin behoort tot een kleine groep christenen in het dorp. Op vrijdag 3 november sloegen ze op de vlucht toen de foto van Sonu op Facebook verscheen.

Tahir Hussain, de politiecommissaris van het nabij gelegen Daska, liet weten dat “de situatie onder controle is en dat proces verbaal is opgemaakt tegen de onbekenden die een nepbericht plaatsten.” “Er is geen bewijs dat Arshad een misdaad heeft begaan”, zegt Hussain, “Het gaat om een verzonnen bericht en de federale politie gaat achterhalen wie dit publiceerde.”

Omdat het bericht op een lokaal televisiekanaal verscheen, is het nieuws niet in de landelijke media gemeld; dit tot opluchting van de christelijke gemeenschap.

Christenen in Pakistan zijn een kleine minderheid van 1,5% van de bevolking. Toch zijn een kwart van alle blasfemiezaken (187 van de 702 zaken) in de afgelopen 24 jaar gericht tegen christenen. Vorige week deed de Minister van Religieuze Zaken nog een uitspraak dat de wet op de godslastering niet wordt herroepen.

Elders in Pakistan overleed een 70-jarige man die in afwachting was van zijn blasfemiezaak. Op 29 januari werd hij, Mukhtar Masih uit Gujranwala, beschuldigd van godslastering. Sinds 16 mei was hij vrij op borgtocht.

Pakistan staat hoog op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors: op plaats 4.

BronOpen Doors