Na 22 jaar toestemming voor kerkbouw

Egypte – Tientallen evangelische kerken in de omgeving van Minya mogen hun kerken repareren, vergroten of herbouwen. Sommige kerken wachten al meer dan twintig jaar op toestemming.

De 21 aanvragen werden in de afgelopen maanden gehonoreerd door gouverneur Essam al-Bedeiwi. Dominee Boulos Moussa van de Bethelkerk in Minya is dankbaar dat de overheid eindelijk na 22 jaar toestemming gaf. Moussa: “De gemeente is heel blij dat ze weer gebruik kan maken van haar kerkgebouw”.

De toestemming om te bouwen of te repareren ging vooral naar protestantse kerken. De toestemming kan verband houden met twee internationale christelijke delegaties die in november naar Caïro kwamen. De Amerikaanse vicepresident Pence bezoekt Caïro eind december.

Volgens een lokale bron wil de Egyptische president laten zien “dat Egypte opkomt voor christenen en dat er geen christenvervolging is in Minya.”

Ondertussen zijn een aantal koptische kerken in Minya onder dwang gesloten. De lokale overheid wilde spanningen tussen moslims en christenen wegnemen en besloot deze kerken tijdelijk te sluiten. De bisschop van Minya, Anba Macarius, zei hierover: “Het is alsof de eredienst een misdaad is waar kopten voor gestraft moeten worden.”

 De feestelijke opening van de Bethelkerk in Minya

BronOpen Doors