Pakistaanse jongen doodgeschopt op school

Pakistan – Sharoon Masih (17) is op 30 augustus op school aangevallen door klasgenoot Raza Ahmed. Leerlingen waren ooggetuige en bevestigden dat Raza bleef schoppen. Sharoon overleed in het klaslokaal.

Het incident vond plaats op de tweede schooldag van de MC Model High School in Punjab. Raza Ahmed ontkent echter dat hij Sharoon heeft aangevallen. Klasgenoot Sabir vertelt: “Sharoon zat achterin het lokaal en liep naar voren. Raza blokkeerde het pad. Toen Sharoon een poging deed om verder te lopen, begon Raza hem te slaan en te schoppen.” De hele klas zag hoe Raza, die berucht is om zijn vechtlust, door bleef gaan terwijl Sharoon al buiten bewustzijn was.

Sharoons moeder is van mening dat haar zoon om zijn christelijke geloof is gedood. Op de eerste schooldag was Sharoon ook al geslagen door zijn onderwijzer omdat hij nog geen schooluniform had. Op 30 augustus had de leerkracht het leslokaal verlaten omdat hij uitgeput zou zijn, al vier lessen achterelkaar had lesgegeven en naar de wc moest.

BronOpen Doors