Doneer nu 
 
 

Adira uit Syrië

Als Adira* zingt, dan gebeurt er iets. “Zingen voor God kan ik niet zomaar, dat lukt me alleen als ik me voorbereid door ervoor te bidden. Ik voel me heel dichtbij Hem als ik voor Hem zing, dan weet ik dat ik de God van het heelal aanbid”, zegt de 21-jarige Adira.

Een paar maanden geleden vluchtte Adira voor de oorlog in Syrië. Ze mist de Armeense kerk waar ze opgroeide en in het koor zong. Adira woont nu als vluchteling in een buurland. Hier vond ze een nieuwe kerk: “De Armeense kerken hier staan niet echt open voor vluchtelingen, dus ik ga niet vaak naar een kerkdienst. Wel volg ik de wekelijkse Bijbelstudie van het Open Doors-project I Share Life (zie kader). Dat is nu mijn kerk, waar ik andere christenen en God ontmoet.”

Voor de Facebookpagina van I Share Life nam Adira een lied op. Het lied werd vaak gedeeld op Facebook door mensen in het Midden-Oosten. Uit de reacties bleek dat velen werden bemoedigd door het luisteren naar haar stem.

Adira neemt het zingen voor de Here God serieus: “Ik wil niet dat ik slechts lege woorden zing, maar ik wil God aanbidden”, zegt ze. “Op een dag zal ik voor de Here God staan. Als Hij me vraagt of ik het meende toen ik Hem aanbad, dan wil ik met ‘ja’ kunnen antwoorden.”

Adira heeft voor Open Doors een lied live gezongen.

 
Gebedspunten

  • Dank voor het talent dat de Here God aan Adira heeft gegeven. Dank dat haar stem christenen in het Midden-Oosten bemoedigt.
  • Bid dat Adira kracht ontvangt om haar leven voort te zetten in een ander land, terwijl ze Syrië zo mist.
  • Dank voor het project I Share Life. Bid ook voor de coaches van I Share Life die de jongeren helpen groeien in geloof. Samen zoeken ze mogelijkheden om anderen te vertellen over de Here Jezus.

* Adira heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld. Ze is niet de vrouw op de foto.

 
Bemoedigingen: 57
Ik bid voor jou