Doneer nu 
 
 

Asia uit Pakistan

Al ruim zes jaar zit ze in de cel om haar geloof. Op 19 juni 2009 belandde Asia Bibi in de gevangenis omdat ze profeet Mohammed zou hebben beledigd. “Ze deed iets waarvan we altijd zeggen dat je dat niet moet doen: ze noemde de naam van de profeet”, vertelt een pastor.

De wet op de godslastering hangt christenen als een zwaard van Damocles boven het hoofd. De wet wordt geregeld misbruikt om persoonlijke geschillen uit te vechten. Asia is de eerste vrouw die de doodstraf kreeg opgelegd vanwege blasfemie.
 

Doodsvonnis

Asia werd veroordeeld tot de doodstraf, maar die is tot op heden gelukkig nog niet uitgevoerd. “Verschillende advocaten hebben hun handen al van de zaak af moeten trekken”, legt een Pakistaanse advocaat uit. “Sommigen hebben zelfs het land moeten verlaten vanwege deze zaak. Bovendien hebben we de liquidatie meegemaakt van twee politici die het voor Asia Bibi opnamen: gouverneur Salman Taseer en minister Shabaz Bhatti van minderheden.”
 

Gebedspunten

In juli 2015 besloot het hooggerechtshof dat de zaak opnieuw moet worden bekeken. Dit is de laatste kans voor Asia Bibi. Wilt u voor haar bidden?

  • Bid voor Asia die al jaren opgesloten zit. Eerder noemde ze dat elke keer als een gevangenisdeur slaat ze vreest dat ze opgehaald wordt voor haar executie.
  • Bid voor haar man en kinderen. Het gaat om arme mensen die christen willen zijn in een vijandige omgeving. Hun kerk is ver weg en hun vrouw en moeder ook.
  • Bid voor de vele slachtoffers van de Wet op de Godslastering. Honderden christenen, hindoes en zelfs moslims worden achter de tralies gezet zonder enige vorm van proces. Zelfs na uiteindelijke vrijlating zijn ze vogelvrij en moeten vaak uitwijken naar een ander land.
  • Bid voor de Pakistaanse overheid. De sterke islam heeft zoveel invloed dat ze sterk beperkt is in haar functioneren. Zelfs rechters durven niet meer recht te spreken uit vrees voor hun leven.
 
Bemoedigingen: 2438
Ik bid voor jou