Doneer nu 
 
 

Hellen uit Somalië

De kerk in het noordoosten van Kenia is zwaar aangeslagen door de aanslag op Abdi Welli en Ibrahim Makunyi. De twee pastors van Somalische komaf dienden de kerk in buurland Kenia. Op 7 februari werd er op een markt in de Keniaanse stad Garissa een aanslag gepleegd op Abdi en Ibrahim. Abdi overleed aan zijn verwondingen, Ibrahim moest direct worden geopereerd. Hellen, de vrouw van Abdi, bleef alleen achter. Een moeilijke en zware tijd voor Hellen.

Verdriet wordt versterkt
Hellen en haar drie kinderen in de leeftijd tussen 7 en 12 jaar hebben veel verdriet om de dood van hun man en vader. Ze vinden het heel moeilijk de moord op Abdi te verwerken. Het verdriet wordt versterkt door de manier waarop de daders de overwinning van de dood van Abdi leken te vieren door foto’s van zijn lichaam op internet te zetten.

Geen verdachte aangehouden
De politie heeft een onbekend aantal jongeren gearresteerd, omdat zij foto’s maakten van Abdi’s lichaam. Maar tot op heden zijn er nog geen verdachten aangehouden voor de moord. Christenen vinden dat de autoriteiten laks reageren in de zaak en vertellen dat de daders gemakkelijk konden wegkomen na de aanslag.

Gebed blijft nodig
Hellen sprak tegenover medewerkers van Open Doors haar dankbaarheid uit voor het gebed en de steun die ze via Open Doors ontving. Helen en haar kinderen blijven uw gebed hard nodig hebben. Los van de emotionele impact die de moord op Abdi heeft op het gezin is er onzekerheid over de toekomst van de kinderen. De familie van Abdi is islamitisch en het is in islamitische gezinnen gebruikelijk dat na de dood van een man zijn kinderen worden grootgebracht in de islamitische traditie.

‘De dood is niet het einde’ 
Toch lijkt de moord op Abdi de kerk niet helemaal lamgeslagen te hebben. Zijn dood heeft onder enkele van zijn gemeenteleden ook gezorgd voor vrijmoedigheid. “De gelovigen hebben het voornemen duidelijk te staan voor Jezus Christus. Eén zei: ‘Als we sterven, sterven we. De moord op Abdi zal er niet voor zorgen dat we stoppen met het preken van het evangelie. Laat de wereld weten dat we Christus volgen. De dood is niet het einde’”, vertelt een medewerker van Open Doors.

  • Bid voor Gods troost voor Hellen, de kinderen en de kerk als zij proberen het verdriet vanwege dood van Abdi proberen te verwerken.
  • Bid om Gods bescherming voor de familie en gemeenteleden van Abdi.
  • Bid om wijsheid voor Hellen om de situatie rondom de kinderen het hoofd te bieden. Bid dat God in wegen voorziet waarop zij voor de kinderen kan blijven zorgen.
  • Dank God voor het herstel van pastor Ibrahim. Het gaat aanzienlijk beter met hem. Doktoren vreesden dat de kogels die hem troffen, blijvende schade zouden aanrichten. Dat gebeurde gelukkig niet. Hij is ontslagen uit het ziekenhuis, maar heeft nog veel rust nodig om te herstellen.
 
Bemoedigingen: 439
Ik bid voor jou