Doneer nu 
 
 

Ontmoet Ajay (21) uit India

Toen Ajay vier jaar oud was, stuurden zijn hindoeïstische ouders hem om financiële redenen naar zijn grootouders. Negen jaar lang woonde hij bij hen in huis. Toen Ajay’s moeder overleed en zijn vader hertrouwde, verhuisde Ajay terug naar zijn vaders huis. Maar Ajay had in de afgelopen jaren gehoord over het christendom en was christen geworden. Voor zijn vader en stiefmoeder was dat iets verschrikkelijks. Elke keer als Ajay in de Bijbel las, sloeg zijn vader hem.

Goden tevredenstellen
Ajay’s vader probeerde zijn zoon terug te brengen naar het hindoeïsme. Als oudste zoon werd er van Ajay verwacht dat hij de hindoegoden tevreden zou houden. Daarom moest Ajay op zestienjarige leeftijd gedwongen trouwen met een hindoemeisje. Maar het plan mislukte. Nadat Ajay en zijn jonge vrouw een aantal maanden getrouwd waren, kwam ook zij tot geloof in de Here Jezus. Toen besloot Ajay’s vader om zijn zoon te verstoten. Ajay maakte voor hem niet langer deel uit van de familie. Ze woonden in hetzelfde huis, maar Ajay en zijn vrouw mochten zelfs niet meer samen eten met hun familie.

Moordpoging
De vier jongere broers van Ajay bedreigden hem met de dood als hij weigerde om opnieuw hindoe te worden. Op een dag kwamen ze zelfs Ajay’s deel van het huis binnen om hem te vermoorden. Maar hij was op dat moment niet thuis. Gefrustreerd gooiden zijn broers alle persoonlijke spullen van Ajay en zijn vrouw op straat.

Water halen
Ajay en zijn vrouw vonden een kleine kamer om in te wonen. Nu de familie niets meer met hen te maken wil hebben, hoeven ze ook geen hulp van dorpsgenoten te verwachten. Ajay’s vrouw is niet welkom bij de dorpsput. Telkens als ze water gaat halen, wordt ze tegengehouden omdat ze christen is. Er zijn maar twee andere christelijke gezinnen in het dorp waar ze wonen. De overige tweehonderd gezinnen zijn hindoe.

Lichtpuntjes
Ajay krijgt veel voor zijn kiezen. In de acht jaar dat hij christen is, is er nooit een dag zonder moeilijkheden geweest. Toch geeft hij de moed niet op. Sterker nog. Hij zegt: “De Here God zegent mij op ontelbaar veel manieren”.

 
Bemoedigingen: 162
Ik bid voor jou