Doneer nu 
 
 

Ontmoet Jamshud uit Oezbekistan

Jamshud* is 16 jaar oud en komt uit een dorpje in Oezbekistan (staat op de 15e plaats van de Ranglijst Christenvervolging). Hij is net een jaar christen. Als hij een paar klasgenoten over zijn geloof vertelt, vangt een van zijn professoren daar iets van op. Dit wordt doorgegeven aan de geheime dienst.

Kort daarna krijgt Jamshud een uitnodiging om op het politiebureau te komen. Hij moet schriftelijk antwoord geven op vragen als ‘bij wat voor religieuze groep hoor je?’, ‘aan welke religieuze activiteiten doe je mee?’ en ‘welke religieuze boeken bezit je en gebruik je?’ Na een week moet hij opnieuw op het bureau komen. Jamshud is heel erg bang, vooral als een van de politieofficieren tegen hem begint te schreeuwen en dreigt hem in de gevangenis te gooien. Onder druk besluit Jamshud zijn geloof in Jezus af te zweren.

Kortgeleden heeft een Oezbeekse christen hem ontmoet. Jamshud schaamt zich diep en voelt zich heel erg slecht. Hij is angstig en heeft het gevoel dat hij verraad heeft gepleegd. Wil je bidden voor Jamshud? Bid dat hij tot rust komt en Jezus weer durft te volgen.

* Jamshud heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld. De jongen op de foto is Jamshud niet.

 
Bemoedigingen: 316
Ik bid voor jou