Doneer nu 
 
 

Ontmoet Kerolos uit Egypte

Zes jaar cel voor ‘liken’ christelijke facebookpagina

Als jij een pagina ‘liked’ of deelt op Facebook, denk je er dan weleens dat dat gevolgen zou kunnen hebben? Kerolos Shouky Attallah (29) uit Egypte, moet zes jaar de gevangenis in omdat hij een christelijke Facebookpagina had ‘geliked’.

Moslimbekeerlingen
In Egypte wordt het niet getolereerd als moslims christen worden. De pagina die Kerolos leuk vond, was bedoeld voor moslimbekeerlingen om anoniem andere christenen te spreken en op een veilige manier te spreken over de Bijbel. Kerolos had niets gezegd op de pagina en ook niets gedeeld of geupload. Alleen een ‘like’ was voor de rechter al genoeg om hem in de gevangenis te laten zetten.

Problemen
Kerolos kwam in de problemen toen moslims uit zijn dorp er achterkwamen dat hij de pagina had ‘geliked’. Ze werden kwaad en riepen andere dorpsgenoten op om wraak te nemen op Kerolos met de woorden: “Je bent geen echte man als je hem niet uit ons dorp schopt.” De volgende dag probeerden moslims Kerolos aan te vallen in zijn eigen huis. Veiligheidsagenten grepen in, maar arresteerden Kerolos, terwijl ze zijn aanvallers lieten gaan. Tot de dag dat Kerolos voor de rechter moest verschijnen, vielen moslims met tussenpozen ook huizen en bedrijven van andere christenen aan. Waarbij ze de facebooksite gebruikten als excuus.

Kosten
Nu Kerolos in de gevangenis zit, kan hij niet langer zijn familie financieel bijstaan, terwijl de kosten van zijn verdediging oplopen.

Bid voor Kerolos!

 
Bemoedigingen: 203
Ik bid voor jou