Doneer nu 
 
 

Ontmoet Masun uit Algerije

Masuns ouders willen hem ‘genezen’ van zijn bekering

Hij heeft hoofdpijn en slaapproblemen. Het zijn de bijwerkingen van de antidepressiva die Masun uit Algerije binnenkreeg. Zijn moeder had het in zijn eten gestopt, op voorschrift van de psychiater. De antidepressiva zouden hem moeten ‘genezen’ van zijn bekering tot het christendom.

Toen Masun christen werd, dachten zijn islamitische ouders dat hij gek geworden was. Ook andere familieleden drongen steeds aan dat hij ‘bij zinnen moest komen’. Wat ze eigenlijk bedoelden: Masun moest zijn christelijke geloof opgeven en de islam weer volgen. Het komt in Algerije vaak voor dat christenen worden bedreigd of onder druk worden gezet om (weer) moslim te worden.

Maar Masun gaf niet toe aan de druk van zijn ouders en familieleden. Hij weigerde terug te keren tot de islam, wat zijn ouders ook zeiden. Hij vertelt: “Mijn ouders kunnen niet geloven dat ik de godsdienst van onze voorouders verlaat en ga voor het geloof van de ‘ongelovigen’.”

Dus sleepten zijn ouders hem uiteindelijk mee naar een psychiater. En ook al mankeert Masun niets waarvoor hij medicijnen nodig heeft, toch schreef de psychiater hem antidepressiva voor om hem te ‘genezen’ van zijn bekering tot Christus.

* Masun heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt zijn echte naam niet vermeld.

 
Bemoedigingen: 166
Ik bid voor jou