Brunei

Wat is er aan de hand?

Met gratis gezondheidszorg en scholing, en geen inkomstenbelasting klinkt Brunei als een aangenaam land. Maar de sultan voert in drie fasen de sharia in. Het eerste deel met boetes en gevangenisstraffen geldt al. Het tweede deel met straffen als stokslagen en amputaties van ledematen staat gepland voor juni 2017.
 

Hoe gaat het met de kerk?

Christelijke feestdagen zijn verboden, evenals het drukken van bijbels. Net als contact met christenen uit het buitenland. Christenen mogen niet getuigen van hun geloof. Enkele anglicaanse en katholieke kerken zijn erkend. De kerkdiensten en -leiders worden scherp in de gaten gehouden. Het geven van Bijbelstudies en trainingen aan christenen is hierdoor haast onmogelijk.

Christenen met een moslimachtergrond houden hun nieuwe geloof angstvallig geheim. Bekering tot een ander geloof is strikt verboden. Veel jonge christenen verlaten het land. Moslimbekeerlingen kunnen vaak geen samenkomst bezoeken, maar komen in het geheim bij elkaar. Geregistreerde kerken zien weinig mogelijkheden om nieuwe christenen bij te staan.
 

Wat doet Open Doors?

Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om informatie te geven over eventuele activiteiten in dit land. Open Doors roept christenen wereldwijd op te bidden voor vervolgde geloofsgenoten in Brunei.

 
Bid voor Brunei

Bid voor Brunei

  • Bid om training en groei voor de kerk in Brunei.
  • Bid voor christenen die door hun familie zijn verstoten vanwege hun geloof.
  • Bid om bescherming voor kerkleiders die uitreiken naar inheemse stammen.

Bid.